Politicianul cel mai apropiat de Ion Iliescu dezvăluie care este starea de sănătate a fostului preşedinte: „Chestiuni normale pentru vârsta asta şi anormale pentru noi”

În spațiul public au apărut, în ultima perioadă, mai multe informații conform cărora Ion Iliescu s-ar confrunta cu probleme grave de sănătate. Speculațiile au pornit în cursul zilei de 20 februarie 2023, când fostul președinte al României ar fi trebuit să se prezinte la Parchetul General, pentru audierile din „Dosarul Revoluției”.

01 mart. 2023, 09:40
Politicianul cel mai apropiat de Ion Iliescu dezvăluie care este starea de sănătate a fostului preşedinte: „Chestiuni normale pentru vârsta asta şi anormale pentru noi”

Ion Iliescu nu s-a prezentat la întâlnirea cu procurorii, astfel încât imediat au apărut o serie de zvonuri legate de starea de sănătate a fostului preşedinte, sugerând că acesta nu s-ar mai putea deplasa fără cadru metalic.

Aceste zvonuri au fost infirmate de deputatul Ionuţ Vulpescu, unul dintre puținii politicieni care au rămas alături de Ion Iliescu, care îl vizitează pe fostul preşedinte şi astfel poate oferi informaţii credibile despre starea acestuia de sănătate.

Ionuț Vulpescu infirmă zvonurile, declarând pentru Cancan că starea de sănătate a lui Ion Iliescu este, de fapt, una bună. Ajuns la vârsta de 93 de ani, fostul președinte al României nu a mai ieșit în spațiul public din martie 2017, aspect nerelevant susține Ionuț Vulpescu, care a dezvăluit că Ion Iliescu se află în plină formă intelectuală și chiar fizică. Citește, lucrează și scrie la volumul propriu de memorii, nefiind deranjat de nicio problemă de sănătate.

„Am citit ce s-a scris, dar să știți că Ion Iliescu nu are niciun fel de problemă de sănătate. Săptămâna viitoare va fi ziua lui (n.r. 3 martie), va împlini 93 de ani și este într-o formă de zile mari. Citește, lucrează, scrie la volumul de memorii, chestiuni normale pentru vârsta asta și anormale pentru noi, care suntem mai tineri. E mai bine decât cei care sunt îngrijorați de starea lui de sănătate. Asta am constatat eu în timp, nu numai acum”, a spus Ionuț Vulpescu pentru sursa citată.

Citeşte şi: Carpeta cu „Răpirea din Serai” a ajuns să coste o avere. Povestea neştiută a celui mai cunoscut obiect decorativ de pe pereţii caselor bunicilor