Politicianul italian Bepe Grillo a traversat Strâmtoarea Messina în scopuri electorale VIDEO

Start de campanie inedit pentru un politician italian. Liderul celui de-al doilea partid în preferinţele electoratului din Peninsulă a traversat înot strâmtoarea Messina.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 07:39
Politicianul italian Bepe Grillo a traversat Strâmtoarea Messina în scopuri electorale VIDEO

Deşi are 62 de ani, Bepe Grillo a traversat strâmtoarea Messina, de 3 kilometri care leagă mările Tireniană şi Ionică. Mai mult, i-a luat în numai o oră.

Ploaia, vântul şi curenţii puternici nu l-au oprit pe fostul actor de comedie. Iar când a ieşit din apă, a fost înconjurat de susţinători şi mai ales susţinătoare, pe care le-a îndemnat să se pregătească de luptă.

„Vom avea nevoie de voi în curând. Pregătiţi-vă genţile, cele de plastic, care au colţurile tari. Pregătiţi-le, pentru că în curând va trebui să le folosiţi”, le-a spus Grillo siompatizanţilor săi.

Mişcarea Cinci Stele, condusă de Grillo, promite o curăţare a clasei politice italiene şi desfiinţarea monopolurilor. Formaţiunea pledează şi pentru un referendum în legătură cu menţinerea Italiei în zona euro. Iar un sondaj recent a arătat că 20% dintre italieni sunt dispuşi să o voteze.

Ceea ce îl clasează pe a doua poziţie la nivel naţional. Partidul speră ca sondajele să se adeverească la alegerile pentru Parlamentul regional al Siciliei, de pe 28 octombrie.