Politicienii de Ziua Îndrăgostiţilor

Celebrarea zilei de Sfântul Valentin încă nu a devenit larg răspândită printre români. Cel puţin aşa lasă impresia unii dintre ei. Dacă cei mai tineri au adoptat sărbătoarea provenită din lumea catolică, cei mai în vârstă rămân suspicioşi faţă de acest import.

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 17:26
Politicienii de Ziua Îndrăgostiţilor

Deputatul PDL Raluca Turcan, căsătorită cu Valeriu Turcan, consilier prezidenţial va sărbători  Sf. Valentin printr-o cină în oraş. „Vom sărbători prin simplul fapt că vom fi împreună, ăsta-i un lucru destul de rar. Ne-am programat o ieşire în oraş. Lucrurile care par simple şi fireşti pentru noi se transformă în momente excepţionale”, a declarat Raluca Turcan pentru România TV.

Cei doi soţi îşi vor face unul altuia cadouri. Cel puţin, doamna Turcan este sigură că nu a fost neglijată de către soţ. „Mi-a pregătit soţul meu o surpriză, văd diseară despre ce este vorba”, a adăugat Turcan.

Fostul deputat şi ministru al Muncii, Gheorghe Barbu, secretar general al Camerei Deputaţilor, nu părea înclinat către sărbătoare, mai ales că soţia sa a rămas în Alba Iulia „Eu? Ce să fac, la serviciu. Soţia mea nu-i cu mine în Bucureşti. Cel mult să-i dau un telefon şi să-i spun ceva frumos”, a spus Barbu.

Deputatul PNL Mariana Câmpeanu s-a arătat foarte tradiţionalistă din punctul de vedere al introducerii de noi sărăbători. „Este o sărbătoare pe care eu nu o practic pentru că nu a fost în obişnuinţa acestui popor. Ea a fost împrumutată şi ca atare nu am acest obicei”, a spus Câmpeanu.

„În familia mea s-a sărbătorit şi s-a dat mare importanţă zilei de 1 Martie, sărbătoarea renaşterii şi primăverii. Am purtat totdeauna şi toţi nepoţii mei poartă întotdeauna mărţişorul purtat de la mine”, a precizat Mariana Câmpeanu că vădită mândrie.

Totuşi, cei doi fii ai deputatei au pregătit cadouri pentru soţiile lor de Sf. Valentin.