Politicienii vor sărbători fără politică. VEZI UNDE PETREC SĂRBĂTORILE

Sătui de treabă, politicienii se refugiază în familie în timpul sărbătorilor. Compania familiei şi a prietenilor este mai preţioasă decât cea a colegilor de partid sau de Parlament. Nevoia de odihnă este resimţită chiar mai acut de către parlamentarii din provincie care îşi petrec o mare parte din departe de familiile lor.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 16:21
Politicienii vor sărbători fără politică. VEZI UNDE PETREC SĂRBĂTORILE

Preşedintele Traian Băsescu nu a precizat unde va sărbători Crăciunul şi Anul Nou, însă un lucru este cert: nu pleacă din ţară. „Voi face sărăbătorile în ţară, categoric. Nu mi-am mai făcut concedii în străinătate de când am am ajuns preşedinte„, a declarat Băsescu.

Şi fostul preşedinte Ion Iliescu va sta de sărăbători acasă, cu familia.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase va sta la Ploieşti  de Crăciun, împreună  cu părinţii. Cât despre Revelion, este încă nehotărâtă. „Vom fi undeva pe Valea Prahovei. Încă nu ştim unde,  nu e nimic bătut în cuie„, a declarat Anastase pentru RTV.net.

Un alt indecis este deputatul de Diaspora William Brânză. „Crăciunul îl fac acasă, iar Anul Nou s-ar putea să-l fac împreună cu românii din Austria. Oricum merg la Viena în zilele dinainte şi este posibil să rămân acolo. Încă nu ştiu sigu””, a spus Brânză.

Cei care ştiu ce vor, au un ţel comun: să se odihnească. Veteran într-ale politicii, secretarul general al PDL Ioan Oltean vrea ca în perioada asta să nu mai aibă nimic de-a face cu partidul sau cu Parlamentul. „Mă duc la Bistriţa, la casa părintească. Să nu mai aud de politică. Nici măcar nu am semnal  la telefon acolo”, a spus Oltean cu vădită satisfacţie.

Ministrul  de Interne, Traian Igaş, va proceda la fel, retrăgându-se la obârşie, în Arad.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu vrea să se rupă şi ea de rutina obişnuită, însă va evita imobilitatea lui Oltean. „De Crăciun mă duc la părinţii soţului, pe Valea Prahovei, iar de Anul Nou mă duc la mama, în Neamţ. Vreau să mă odihnesc„, a precizat Sulfina Barbu.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, nu-şi doreşte odihnă neapărat, ci zăpadă. Aşa că va merge în căutare ei pe Valea Prahovei. „Rămân undeva pe Valea Prahovei, depinde câtă zăpadă este. Dacă este mai multă zăpadă – în Predeal, dacă nu, în Sinaia„, a spus Elena Udrea. Ea a menţionat că a doua zi de Crăciun se va afla pe pârtie în Poiana Braşov, la inaugurarea acesteia. „Luni voi fi pe pârtie, la inaugurarea celei mai mari pârtii construite din 1990 încoace, în Poiana Braşov. Unde e loc de sanie, acolo voi fi şi eu„.

În schimb, deputatul Silviu Prigoană intenţionează să prezideze ca un cap de familie patriarhal reuniunea familiei de sărbători. „Stau acasă cu copiii. Obligatoriu toată lumea acasă că tot anul suntem împrăştiaţi, ba prin Germania, ba prin Statele Unite. Să mai stea şi cu mine că o să plângă după momentele astea. Acum şi eu aş mai sta cu bunica, dar nu se mai poate”, a spus Prigoană hotărât.

Vicepreşedintele Senatului, Ion Chelaru (PSD) îşi va împarte timpul între familie şi prieteni. „De Crăciun voi fi acasă, în Roman. Naşterea lui Iisus este o sărbătoare a familiei, a bucuriei aşa că stau cu familia, alături de copii, de cuscri, cumetri. Am şi mama foarte în vârstă şi stau acasă cu ea„, a spus Chelaru.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa intră şi el în categoria parlamentarilor din provincie care sunt sătui de Bucureşti şi preferă să-şi petreacă cât mai mult timp cu familia. „Stau acasă că am fost destul pe drumuri„, a spus Duşa cu năduf.

Tot drumurile l-au exasperat şi pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi. „După ce am străbătut câteva zeci de mii de kilometri în 2011 şi mi-am petrecut o bună parte a timpului în avioane sau în deplasare, tot ce îmi doresc este să rămân acasă, alături de familie. Am deja câteva cărţi bune pe noptieră şi jinduiesc după tihna de a le citi„, a spus ministrul, citat de Mediafax.

Baconschi vrea să evite şi „dezmăţul consumist” de Crăciun. „În loc să meargă la biserică, oamenii invadează templele consumului, numite şi mall-uri, cu un cuvânt neaoş. Imaginarul sacru a fost contaminat de moşul vopsit în roşu şi a devenit kitsch. Dar există în tot acest ritual consolarea recoagulării familiei, a comunităţii„, a adăugat ministrul.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără se întoarce la Timişoara. „Abia aştept să ajung acasă. De ani de zile, sărbătorile de Crăciun, le fac cu familia. Nu am fost plecat niciodată pentru că mereu sunt în deplasare. Am nepoţi. O bucurie mare este să stai lângă pomul de Crăciun. Mă întâlnesc cu copiii, cu cei din apropiere, cu prietenii şi am, tot de ani de zile, colindătorii tradiţionali care vin acasă şi îi aştept şi în acest an„, a spus Tabără.

Liderul PNL din Senat, Puiu Haşotti stă acasă de Crăciun, dar Anul Nou îl va găsi în compania vechilor săi prieteni. „Revelionul îl voi face cu un grup de prieteni şi cu fratele, în ţară, în România, un grup de prieteni din şcoala generală şi din liceu. Foarte multe revelioane le fac împreună cu acest grup de 17-18 prieteni cu care am copilărit pe aceeaşi stradă încă din şcoala generală, din clasa a cincea„, a spus Haşotti.

Deputatul PNL Alina Gorghiu nu va sta nici ea în Bucureşti. „De Crăciun mă duc lângă Curtea de Argeş, de unde sunt eu, unde sper să ningă de Crăciun. Merg la rude, la prieteni, pentru că aşa e de Crăciun: se ia din casă-n casă, din masă-n masă„, a spus Gorghiu.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely se va bucura de compania nepoţilor săi. „Sărbătorile vor fi cu familia, abia aştept, cu patru nepoţei şi încerc să nu mă ocup de ceea ce ţine de politică, să fiu cu familia„, a spus Borbely.