Poliţist agresat de un bărbat care bătuse tot ce mişcă într-un bloc din Turda. Ambulanţierii au fugit de frică FOTO

Scene de coşmar, joi, într-un bloc din cartierul Oprişani din municipiul Turda, după ce un recidivist şi-a "băut" minţile şi a snopit în bătaie câteva persoane. Alarmaţi, vecinii au sunat la numărul de urgenţă 112, însă la venirea ambulanţei agresorul a recurs la ameninţări la adresa asistenţilor de pe salvare, astfel că respectivii s-au retras, lăsându-i pe poliţişti să acţioneze.

20 nov. 2016, 07:36
Poliţist agresat de un bărbat care bătuse tot ce mişcă într-un bloc din Turda. Ambulanţierii au fugit de frică FOTO

În timp ce încerca să-i pună cătuşele individului, un poliţist în vârstă de 42 de ani a suferit o gravă entorsă a genunchiului, scrie gazetadecluj.ro. Între timp, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore iar Parchetul a venit cu propunerea arestării sale preventive.

Citeşte şi Focuri de armă la Constanţa. Un poliţist de frontieră a fost călcat cu maşina de un bărbat care făcea contrabandă cu ţigări

Conform relatărilor managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, Horia Simu, apelul la numărul de urgenţă 112 a fost făcut, joi, după ora 13.30, de către locatarii unui bloc din cartierul turdean Oprişani care cereau ajutorul autorităţilor. Ei declarau, alarmaţi la culme, că un vecin ieşit din minţi produce distrugeri materiale în apartament şi bate tot ce mişcă în apropierea sa, astfel că la faţa locului a fost trimis de urgenţă un echipaj pentru a-l transporta pe acesta la „balamuc”.

Citeşte şi Un ofiţer DIPI a dat foc apartamentului în care locuia, după ce s-a certat cu soţia, apoi a împuşcat o femeie şi un poliţist

„Însă la faţa locului asistenţii de pe ambulanţă au fost ameninţaţi de către individ cu moartea, astfel că au primit ordin să se retragă – viaţa fiindu-le pusă în primejdie – dar nu înainte de a anunţa poliţia. Apoi am aflat şi faptul că „nervosul” a agresat un poliţist sosit să facă ordine, însă după aceea a ajuns, dacă nu mă înşel, la Psihiatrie şi apoi în arestul poliţiei”, mărturiseşte managerul S.A.J. Cluj. Un martor ocular al incidentului, care doreşte să-şi păstreze anonimatul a declarat pentru Gazeta de Cluj că individul – un vechi recidivist – intrat în „transă bachică” şi teribil de agitat, l-a atacat pur şi simplu pe poliţist, în momentul când acesta a încercat să-i pună cătuşele, provocându-i o gravă entorsă.