Poliţist agresat după ce a descoperit în trafic un camion plin cu lemne tăiate ilegal. Unul dintre agresori e consilier local

Un poliţist din localitatea Slimnic, judeţul Sibiu, a fost agresat şi dezarmat de un pădurar şi încă un bărbat, după ce a descoperit în trafic un camion plin cu lemne tăiate ilegal. Pentru imobilizarea celor doi agresori a fost necesară intervenţia lucrătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS).

RomaniaTV.net
06 sept. 2017, 08:41
Poliţist agresat după ce a descoperit în trafic un camion plin cu lemne tăiate ilegal. Unul dintre agresori e consilier local

UPDATE: Oamenii din comună, citaţi de turnulsfatului.ro, spun că unul dintre cei doi suspecți, Vintilă Cosmin, ar fi consilier din partea PNL.

UPDATE: Cele două persoane care au dezarmat și atacat un polițist au fost reținute pentru 24 de ore. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu îi cercetează pe suspecții VN și VCI sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Polițistul necesită două zile de îngrijiri medicale, dacă nu intervin complicații.

„Probele administrate până în acest moment conduc la presupunerea rezonabilă că suspecții, la data de 5 septembrie, în jurul orei 12.40, în zona porții imobilului cuprinzând terenuri, livadă și construcții, aparținând numitului VC din comuna Șura Mare, zona denumită popular Șarba, au exercitat acte de violență fizică asupra persoanei vătămate AI, agent de poliție încadrat la Postul de Poliție Slimnic, în timpul exercitării de către acesta a atribuțiilor de serviciu, procedând la împingerea și lovirea lui de poarta din profile metalice a imobilului în scopul dezarmării de pistolul aflat în dotare, cauzându-i, conform certificatului medico-legal, leziuni traumatice care necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicații”, se arată în comunicatul amintit.

De asemenea, există probe care conduc la presupunerea rezonabilă că suspectul VN a ridicat arma letală pistol Carpați, calibrul 7.65 mm, intrând fără drept în detenția acesteia și a aruncat-o în curtea imobilului indicat anterior, la o distanță de aproximativ 20 de metri de poarta de acces, mai spun procurorii.

Prin ordonanța din 6 septembrie s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva suspecților, urmând ca aceștia să fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Ştire iniţială:

Surse judiciare au declarat că un agent de poliţie din Slimic a oprit în trafic un camion încărcat cu lemne tăiate ilegal şi a constatat că autovehiculul avea inspecţia tehnică periodică expirată, scrie News.ro.

Şoferul, un bărbat de 35 de ani, a refuzat să prezinte actele şi a plecat, intrând pe o stradă lăturalnică din localitate, unde s-a oprit în faţa casei pădurarului.

Poliţistul l-a urmărit, iar bărbatul a devenit reclalcitrant. La un moment dat, din casă a ieşit pădurarul care l-a lovit pe agent, i-a luat arma din dotare, care nu avea fără muniţie, şi i-a rupt uniforma.

Ulterior, cei doi bărbaţi s-au refugiat în locuinţa pădurarului şi a fost nevoie de intervenţia lucrătorilor SIAS pentru imobilizarea lor.

Agresorii au fost conduşi la sediul Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru audieri, fiind cercetaţi pentru ultraj.

Citeşte şi Poliţist împuşcat în timp ce urmărea braconieri într-o pădure. 12 persoane au fost duse la audieri