Poliţist arădean, reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Un poliţist din Arad a fost reţinut, miercuri dimineaţă, pentru trafic de influenţă, în urma unei acţiuni a DGA, după ce a primit 150 de euro de la un şofer pentru a-i reduce termenul de suspendare a permisului de conducere.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 10:05
Poliţist arădean, reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, procurorii au dispus, miercuri, reţinerea agentului Mariş Marinel de la Poliţia municipiului Arad, pentru trafic de influenţă.

„În fapt, din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că inculpatul Mariş Marinel, agent de poliţie rutieră în cadrul IPJ Arad – Poliţia municipiului Arad, a pretins şi primit 150 de euro de la denunţător în schimbul exercitării influenţei asupra unor funcţionari din cadrul IPJ Arad, pentru reducerea termenului de suspendare a dreptului de a conduce”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că strângerea probelor necesare inculpării a avut loc cu ajutorul DGA şi cu sprijinul tehnic al SRI Arad.

Suspectul, care are o experienţă de peste 20 de ani în Poliţie, urmează să fie prezentat Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.