Poliţist condamnat la închisoare după ce a săvârşit mai multe infracţiuni

Un agent de poliţie din judeţul Tulcea a fost condamnat la închisoare, după ce a recunoscut că a săvârşit mai multe infracţiuni, printre care şi cele de luare de mită şi instigare la mărturie mincinoasă, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

30 ian. 2018, 16:32
Poliţist condamnat la închisoare după ce a săvârşit mai multe infracţiuni

În anul 2013, agentul de poliţie, angajat la postul din comuna Luncaviţa, şi-a folosit autoritatea de angajat al Poliţiei pentru sancţionarea la regimul circulaţiei rutiere a unui tulcean iar apoi i-a pretins acestuia o maşină de lemne de foc pentru a anula sancţiunea.

„Cu toate că agentul a primit mita solicitată, acesta a înaintat documentele de constatare conform procedurilor. Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, J.A. l-a convins pe colegul său de muncă să declare în favoarea sa modul în care s-au petrecut faptele. Tot în cursul anului 2013, cu ocazia cercetărilor privind o reclamaţie de furt, agentul de poliţie a săvârşit infracţiunea de purtare abuzivă faţă de o altă persoană”, se menţionează în comunicatul DGA.

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz, au desfăşurat diverse activităţi procedurale de instrumentare a probatoriului, iar pe data de 26 ianuarie 2018 agentul de poliţie acuzat şi-a recunoscut vinovăţia.

În baza acordului de recunoaştere a vinovăţiei admis de Tribunalul Tulcea, el a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani şi 10 luni cu aplicarea disp. art. 91 din C.pen. privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă şi instigare la mărturie mincinoasă.