Poliţist de frontieră, prins în flagrant cu o mită de 1.000 euro

Anchetă explozivă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Într-o investigaţie realizată cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, procurorii au descoperit o filieră profilată pe scoaterea din ţară a unor persoane condamnate la detenţie, printre care şi un poliţist de frontieră, cercetat acum pentru corupţie.

08 nov. 2017, 09:08
Poliţist de frontieră, prins în flagrant cu o mită de 1.000 euro

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, l-au prins în flagrant pe frontieristul Marinel Marţi în timp ce primea de la Sebastian Sabău (un intermediar între condamnat şi frontierist) suma de 1.000 de euro pentru a ajuta un condamnat să iasă din ţară.

Flagrantul în care a căzut poliţistul Marinel Marţi, agent la Punctul de trecere a Frontierei Borş, şi colegul său de la Vama Artand, a avut loc duminică seara. În schimbul banilor, cei doi frontierişti au încercat să ajute o persoană condamnată la închisoare să iasă din ţară. Poliţistul maghiar va fi cercetat de autorităţile din Ungaria.

„Există suspiciuni că, şi în cursul anului 2014, aceleaşi persoane, tot în schimbul sumei de 1.000 de euro, ar fi permis trecerea prin Punctul de trecere a frontierei Borş către Ungaria a unei persoane condamnate la detenţie. În sarcina poliţistului s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită și complicitate la luare de mită, iar în sarcina intermediarului, două fapte de complicitate la luare de mită”, a declarat prim-procurorul Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit bihon.ro, poliţistul de la PTF Borş şi complicele său au fost reţinuţi duminică seara şi au fost prezentaţi luni judecătorilor Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorii au respins propunerea procurorilor dispunând plasarea lor sub control judiciar. Măsura a fost contestată de procurori şi urmează a se judeca în aceste zile.

Citeşte şi: Un bărbat care transporta 80.000 de ţigări de contrabandă a fost prins de poliţiştii din Mureş