Poliţist desfigurat, decizie şocantă a judecătorilor

Poliţist desfigurat de un şofer băut din Dolj! Omul legii nu va primi nici măcar daune morale. Este decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova.

16 oct. 2018, 06:35
Poliţist desfigurat, decizie şocantă a judecătorilor

Incidentul s-a petrecut în septembrie anul trecut. Bărbatul în vârstă de 26 de ani a băut, a intrat într-un cazinou, a furat 45 de mii de lei, apoi a urcat la volan şi a avariat mai multe maşini parcate şi utilaje agricole. A fost prins de poliţişti la scurt timp. Acesta avea o alcolemie de 0,87 miligrame alcool pur în aerul expirat. A fost dus la spital pentru recoltare de probe, însă pe drum a devenit agresiv şi l-a lovit pe poliţistul care îl însoţea.

Pe numele său au fost deschise două dosare de cercetare penală. Unul pentru ultraj şi conducere sub influenţa băuturilor alcolice, iar cel de-al doilea pentru tâlhărie.

În primul dosar a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare şi a primit o amendă contravenţională în valoare de 3 mii de lei. Aceşti bani ar fi trebuit să ajungă la agentul pe care l-a lovit, ca despăgubiri morale. Bărbatul a făcut recurs, iar instanţa i-a dat câştig de cauză şi a anulat amenda contravenţională pe care a înlocuit-o cu un avertisment.

În cel de-al doilea dosar a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare. Decizia nu este definitivă.