Poliţist din Roman, reţinut după ce a cerut 4.800 de euro pentru a modifica date din dosare penale

Un poliţist din Roman a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi favorizarea infractorului, fiind suspectat că a solicitat unor persoane cercetate suma de 4.000 de euro pentru a modifica date dintr-un dosar de tentativă de furt şi 800 de euro pentru a diminua în acte valoarea unei alcoolemii.

RomaniaTV.net
05 iul. 2013, 12:50
Poliţist din Roman, reţinut după ce a cerut 4.800 de euro pentru a modifica date din dosare penale

Potrivit unui comunicat de vineri al Direcţiei Generale Anticorupţie, lucrătorii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorului de caz al Parchetului Tribunalului Neamţ, au făcut trei percheziţii şi au pus în executare şapte mandate de aducere într-un dosar vizând mai multe persoane, între care un poliţist.

Dosarul a fost deschis în urma unor informaţii şi apoi a unor denunţuri referitoare la un agent de la Poliţia Roman care a cerut 4.000 euro, pretinzând că are influenţă asupra poliţiştilor din Buhuşi, judeţul Bacău, pentru a zădărnici urmărirea penală în cazul a patru persoane suspectate de tentativă de furt. Poliţistul ar fi promis că poate modifica identitatea acestora în dosarul de tentativă de furt. În demersul său, poliţistul a fost ajutat de o altă persoană.

Totodată, în 1 iulie acelaşi agent de poliţie ar fi pretins şi primit 800 euro pentru a influenţa reprezentanţi ai Serviciului de Medicină Legală Neamţ, pentru a diminua valorile unei alcoolemii.

Agentul de poliţie şi un complice al acestuia au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi favorizarea infractorului şi complicitate la aceste fapte.