Poliţist DNA în carantină după ce a fost în vacanţă la Carnavalul de la Veneţia. Alertă la Direcţia Anticorupţie

Carantină la DNA, anunţă România TV. Un poliţist din cadrul Direcţiei Anticorupţie a fost izolat la domiciului de tema coronavirusului după o vacanţă în Italia. 

26 feb. 2020, 15:05
Poliţist DNA în carantină după ce a fost în vacanţă la Carnavalul de la Veneţia. Alertă la Direcţia Anticorupţie

Bărbatul s-a prezentat la birou la DNA şi le-a povestit colegilor că a fost câteva zile la Carnavalul de la Veneţia. Cum Veneţia este unul oraşele focar de coronavirus, colegii s-au alertat şi poliţistul a fost trimis la medic.

În prezent, el a fost izolat la domiciliu, anunţă sursa citată. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis, după CSAT: Până în acest moment nu avem niciun caz confirmat de infecţie cu coronavirus în România

 

Noi informaţii despre coronavirus. În România nu a fost confirmat niciun caz. 69 de persoane sunt în carantină

„Toate persoanele care vin din zone închis, Wuhan, vase de croazieră, cele 11 comune din Italia, sunt puse în carantină instituţionalizată.

Aceste 14 zile vor fi testaţi la intrarea în carantină, iar la ieşirea din carantină se vor face două teste la o diferenţă de 24 de ore care trebuie să fie negative.

La persoanele asimptomatice care vin din zona extinsă din afara acestor zone, cum este Italia, provincia Lombardia şi Veneto, vor fi izolate voluntare la domiciliu atât ei, cât şi familiile lor. După perioada de 14 zile vor beneficia şi ei de concediu medical”, a anunţat Nelu Tătaru, secretat de stat Ministerul Sănătăţii.

„Dincolo de cazul Gorj, toate celelalate teste efectuate până astăzi, inclusiv cele de la Buzău, sunt negative”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Citeşte şi: Cine este italianul diagnosticat cu coronavirus după o vizită în România. Care a fost traseul lui. Primele imagini cu italianul în ţară

 

Coronavirusul se răspândeşte rapid în Europa

După Italia, noul coronavirus se propagă în prezent în restul Europei. Mai multe ţări europene, printre care Austria, Elveţia, Croaţia şi Grecia au confirmat primele cazuri de infectare, cele anunţate de aceste patru ţări fiind descoperite toate la persoane venite din Italia.

Italia este ţara europeană cel mai grav afectată. S-au înregistrat 12 decese şi peste 370 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. 


loading...