Cine este italianul diagnosticat cu coronavirus după o vizită în România. Care a fost traseul lui. Primele imagini cu italianul în ţară

Este alertă în Gorj şi Dolj după ce un italian de 71 de ani diagnostigat cu coronavirus a fost în România. Bărbatul s-a aflat între 18 și 22 februarie în localități din Dolj și Gorj și a intrat în contact cu zeci de oameni care acum sunt căutați de autorități pentru a fi diagnosticați. Socrii acestuia au fost izolați la domiciliu, iar primarul localității Slivilești a mers la spital după ce s-a întâlnit cu italianul. Și la Primăria Drăguțești au fost luate încă de aseară măsuri de dezinfecție, după ce același italian, de 71 de ani, care s-a aflat săptămâna trecută în Gorj, a trecut pe la sediul instituției pentru a achita impozitele pentru proprietățile pe care le deține în comună.

26 feb. 2020, 08:40

Italianul cu coronavirus a venit in România pe data de 18 februarie. Cesare Emendatore a făcut o călătorie la noi în țară unde si-a vizitat socri. La întoarcere in Italia insa, bărbatul tuşea, motiv pentru care luni a mers la Rimini, unde testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv.

Citeşte şi: Raed Arafat, informaţii exclusive despre primul caz de coronavirus de pe teritoriul României. Cine este şi cu cine a intrat in contact

Care a fost traseul italianului diagnosticat cu coronavirus în România

Autorităţile au refăcut traseul italianului în România. Bărbatul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în România. Bărbatul a aterizat pe Aeroportul Internaţional Craiova în data de 18 februarie, ora 23.45, împreună cu fiul său de 10 ani. De la aeroport, italianul a plecat, cu o maşină pe care a luat-o de la o firmă de închirieri auto din Craiova, spre satul Peştera, comuna Bâlteni, din judeţul Gorj la socri.

Copilul a rămas la bunici, iar italianul a plecat în data de 19 februarie spre Târgu Jiu. Aici locuieşte într-un apartament pe care îl deţine. În zilele următoare italianul a mers la Primăria Drăguţeşti din Gorj pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale şi a avut mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu.

În data de 22 februarie, italianul s-a întprs la socrii săi, în Peşteana, de unde şi-a luat copilul şi a plecat spre aerpoportul din Craiova. Maşina a fost predată firmei de închirieri auto, iar italianul şi fiul lui au plecat în jurul orei 14 spre Bologna. 

32 de persoane testate pentru coronavirus în România după ce au intrat în contact cu italianul

Italianul diagnosticat cu coronavirus este căsătorit cu o româncă de 42 de ani din comuna Bâlteni județul Gorj, localitate în care a mers, în vizită zilele trecute. Socrii italianului au fost deja izolați la domiciliu, de unde le-au fost recoltate probe pentru analize. Italianul a fost și la primăria Drăguțești pentru a plăti impozitul. Acum casiera primăriei este în carantină, iar accesul cetățenilor în primărie este interzis.

Alte două persoane care au intrat în contact cu italianul s-au prezentat de bunăvoie la spitalul din Târgu Jiu. Cei doi sunt soţ şi soţie şi au fost izolaţi în secţia de boli infecţionase, demarându-se analizele pentru coronavirus.

Italianul a mers și în localiatea Slivilești din Gorj, pe un fond de vănătoare. Acolo s-a întâlnit și cu primarul localității, care a mers de frică la spital. Medicii vor decide acum dacă Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești, trebuie să se autoizoleze la domiciliu sau își poate continua activitatea. 

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.