Poliţist doljean, reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins primind 200 de euro

Un poliţist de la Poliţia Rurală Poiana Mare, Dolj a fost reţinut după ce a fost prins primind 200 de euro de la un bărbat, pentru a interveni pe lângă procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile în dosarul în care acesta era cercetat penal.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 17:58
Poliţist doljean, reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins primind 200 de euro

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), flagrantul a fost organizat ca urmare a unui apel pe care bărbatul l-a făcut la numărul liniei gratuite anticorupţie, dar şi a denunţului formulat ulterior de acesta, cu privire la faptul că poliţistul i-a pretins bani pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul având ca obiect loviri şi alte violenţe.

„D.D. (poliţistul – n.r.) a fost prins în flagrant după ce a pretins şi primit de la denunţător 200 euro, dându-i asigurări că a făcut toate demersurile pe lângă magistraţi pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosarul penal în care era cercetat”, se arată în comunicatul DGA.

Poliţistul, acuzat de trafic de influenţă, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorii îl vor prezenta Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă.

La acţiunea de prindere în flagrant a poliţistului au participat ofiţeri ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul tehnic acordat de SRI Dolj.