Poliţist, frate cu hoţii. Agent prins când primea 1.200 de euro pentru a muşamaliza un furt

Un agent de poliţie de la Secţia 20, din Capitală, a cerut mită pentru a favoriza doi inculpaţi într-un dosar de furt.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 09:22
Poliţist, frate cu hoţii. Agent prins când primea 1.200 de euro pentru a muşamaliza un furt

Un agent de poliţie de la Secţia 20 din Bucureşti a fost prins în timp ce primea 1.200 euro de la doi cetăţeni pentru a interveni pentru rezolvarea favorabilă a unui dosar de furt.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), luni, lucrători din cadrul acestei instituţii, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au prins în flagrant delict un agent de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică al Secţiei 20 Poliţie – DGA Bucureşti, în timp ce primea suma de 1.200 euro de la doi cetăţeni pentru a interveni pentru rezolvarea favorabilă a unui dosar penal.

Martorii-denunţători B.N. şi N.L. au sesizat faptul că agentul de poliţie N.I. le-a pretins bani pentru a-şi folosi influenţa în vederea rezolvării în mod favorabil a unui dosar penal instrumentat la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale al Secţiei 20 Poliţie, în care se efectuau acte premergătoare începerii urmării penale faţă de cele două persoane pentru săvârşirea infracţiunii de furt„, se arată în comunicat.

Poliţistul a fost reţinut pentru trafic de influenţă, urmând a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.