Poliţist lovit cu maşina la Timişoara de traficanţi de droguri

Un poliţist din Timişoara a fost lovit de o maşină în care se aflau trei traficanţi de droguri care încercau să fugă, în urma unui flagrant. Poliţistul a fos luat pe capotă şi aruncat, fiind lovit grav în zona capului. Cei trei au fost prinşi, audiaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore pentru trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată.

RomaniaTV.net
12 ian. 2018, 15:15
Poliţist lovit cu maşina la Timişoara de traficanţi de droguri

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al DIICOT, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a trei bărbaţi, Ebetiuc Mircea Fabian, Şerban David şi Şerbănică Alexandru Ionuţ pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată.

Cei trei „au fost surprinşi in flagrant, în timp ce încercau să tranzacţioneze 1.122 comprimate MDMA şi 73 fragmente de comprimate MDMA, a căror valoare pe piaţa neagră, în zona dealerilor de droguri, este de aproximativ 52.000 de lei”.

„La momentul surprinderii în flagrant inculpaţii, cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală, au încercat să fugă cu autoturismul lovind lucrătorul de poliţie aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, acesta din urmă fiind luat pe capota autoturismului şi aruncat, în urma impactului prezentând lovituri în zona cranio-cerebrală”, se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor de vineri, pe raza municipiului Timişoara, la domiciliul celor trei au mai fost identificate şi ridicate 32 comprimate MDMA, 73 fragmente de comprimate MDMA, 188,10 grame cannabis, precum şi bunuri destinate preparării drogurilor pentru consum (grinder şi cântar electronic) şi 2.100 de lei, susceptibili de a proveni din traficul ilicit de droguri.

În urma cercetărilor făcute în cauză a rezultat că cei trei bărbaţi fac parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în traficul intern şi internaţional, comercializarea şi consumul de droguri de risc şi mare risc.

„Liderul grupării a preluat mai multe colete cu droguri, expediate din Spania, prin intermediul unor firme de transport internaţional. Ulterior, atât el, cât şi ceilalţi membri (studenţi) care au aderat la grupare , le-au distribuit pe raza judeţelor Timiş, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Arad”, se mai arată în comunicat.

Cei trei bărbaţi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.