Poliţist, acuzat de omor. A bătut un suspect până l-a lăsat lat

Un poliţist din Gorj a fost reţinut, luni, după ce a bătut un bărbat în secţia de poliţie atât de tare încât acesta a murit la câteva ore după ce a fost eliberat. Poliţistul va trebui să răspundă acum în faţa legii pentru lipsire de libertate şi omor calificat. 

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 14:12
Poliţist, acuzat de omor. A bătut un suspect până l-a lăsat lat

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat, luni, magistraţilor Tribunalului Bucureşti, arestarea preventivă a inculpatului Bogdan Eugen Papuzu, reţinut pentru acuzaţiile de lipsire de libertate, reţinere nelegală şi cercetare abuzivă, omor calificat şi deosebit de grav.

Potrivit sursei citate, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2008, agentul de poliţie Bogdan Eugen Papuzu, cu ocazia unei cercetări la faţa locului efectuate în urma unei sesizări privind un presupus furt dintr-un local, l-a ridicat pe D.N. şi l-a dus la postul de poliţie, unde, sub pretextul identificării lui, a fost deţinut nelegal aproximativ patru ore, timp în care nu au fost întocmite actele necesare reţinerii.

Probele administrate au mai relevat faptul că victima fusese identificată, prin legitimare, chiar la momentul la care agentul de poliţie, însoţit de un alt coleg, a ajuns la faţa locului.

În timpul deţinerii nelegale, victima D.N. a fost lovită, ridicată de la sol după cădere (de cinci, şase ori) şi lovită din nou, context în care, la un moment dat, s-a lovit cu capul de un ghiveci de flori şi, ulterior, de podeaua de ciment din postul de poliţie.

În dimineaţa zilei următoare, victima a fost dusă de către agenţii de poliţie la locuinţa surorii sale, unde, în jurul prânzului, a decedat.

Cauza a fost înregistrată, iniţial, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, având ca obiect infracţiunea de omor, ulterior fiind preluată, prin rezoluţia procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în conformitate cu dispoziţiile art. 209 indice 1, alineatul 4, din Codul de procedură penală.