Polițist român, prins beat la volan de colegii de la Rutieră. Agentul a dat vina pe tinctura de propolis

Încă un polițist român a reușit „să o comită" grav. Un agent care figurează în cadrul structurilor IPJ Iași, Poliția orașului Târgu Frumos, în compartimentul de Ordine Publică, a fost prins beat mangă la volan, de colegii săi, de la Rutieră. 

02 nov. 2022, 14:39
Polițist român, prins beat la volan de colegii de la Rutieră. Agentul a dat vina pe tinctura de propolis

Și mai grav este faptul că bărbatul se îndrepta chiar către locul de muncă. Cetățeanul turmentat s-a dat singur de gol. În momentul în care a observat echipajul de poliție ce discuta cu un alt participant la trafic, a redus viteza. Petru H. conducea mașina personală, o Dacia Sandero.

Polițistul beat duhnea a alcool, motiv pentru care colegii din Poliție l-au pus să sufle în fiolă. Etilotestul a dat verdict pozitiv. Astfel, agentul s-a ales cu dosar penal.

Anchetatorii au povestit cum s-a întâmplat rușinosul eveniment:

„În jurul orelor 21:50, ajungând în intersecția Cotnari, unde se afla un echipaj de Poliție Rutieră (din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Iași – Biroul Drumuri Naționale și Europene), care efectua controlul unui autoturism oprit în trafic, inculpatul a încetinit viteza de circulație, fapt ce a atras atenția unuia dintre lucrătorii de poliție, care i-a făcut semnal regulamentar de oprire.

Cu această ocazie, s-a stabilit că la volanul autoturismului se afla inculpatul, agent-şef adjunct de poliție în cadrul I.P.J. Iaşi – Poliţia Oraşului Târgu Frumos, compartimentul Ordine Publică, acesta fiind îmbrăcat în uniforma de poliție. Întrucât s-a constatat că emana halenă alcoolică, lucrătorii de Poliţie Rutieră au procedat la testarea inculpatului cu aparatul alcooltest Drager, la ora 21:56 rezultând o valoare de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au transmis procurorii.

 

Hamburgerul și pizza l-au „determinat” pe polițist să se îmbete. El susține că a băut doar tinctură de propolis

 

Polițistul prins beat la volan a declarat magistraților că a consumat doar tinctură de propolis, pentru că s-a simțit rău în acea zi.

„În cursul zilei de 06.12.2021, inculpatul a consumat băuturi alcoolice, în timp ce se afla la domiciliu.

Inculpatul a declarat că, întrucât se simțea rău, acuzând frisoane, stări de greață, simptome specifice unei toxiinfecții alimentare, probabil din cauză că, în jurul orelor 17:00-17:30, mâncase pizza și hamburger, cu diverse sosuri, în intervalul 21:10-21:35 a consumat aproximativ 150 ml (3 guri a câte 50 ml) de tinctură de propolis făcută în casă, din alcool dublu rafinat, de 90 grade, și propolis solid, lăsat la macerat în alcool, despre care a arătat că reprezintă «un medicament des uzitat în diverse afecțiuni».

Cu toate acestea, întrucât urma să intre în serviciul de ordine publică, în schimbul 3 (între orele 22:00-06:00), la Poliția Orașului Târgu Frumos, în jurul orelor 21:35 a plecat din casă spre serviciu, conducând autoturismul susmenționat pe DC 144, dinspre localitatea Belceşti către DN 28B, județul Iaşi”, au mai transmis anchetatorii.