Poliţist sechestrat şi umilit de un bărbat pentru că îi făcuse avansuri iubitei acestuia

Un subofiţer din Poliţia Oradea a fost protagonistul unei scene desprinse parcă din filme. Pentru că i-a făcut avansuri unei tinere aflate într-o relaţie, poliţistul a fost răpit de partenerul acesteia, dus în apartamentul în care cei doi locuiau şi obligat să-i ceară iertare femeii, dar şi să-i mărturisească prietenei lui infidelitatea.

28 sept. 2021, 16:01
Poliţist sechestrat şi umilit de un bărbat pentru că îi făcuse avansuri iubitei acestuia
Sursa FOTO: ebihoreanul.ro

Poliţist sechestrat şi umilit. Răpitorul, Şerban Bunta, a apelat la ajutorul a trei prieteni pentru a-l prinde pe poliţistul amator de infidelităţi. Odată capturat, agentul de Poliţie a fost dus la domiciliul răpitorului, unde se afla şi tânăra căreia poliţistul îi făcuse propuneri indecente, relatează ebihoreanul.ro

Ajuns în apartament, agentul a fost obligat să îngenuncheze şi să-şi ceară scuze tinerei, apoi să-i telefoneze prietenei lui căreia să-i mărturisească gestul necugetat de a face avansuri altei femei.

Scăpat din apartament, agentul a apelat 112. Cei patru prieteni au ajuns în faţa instanţei, fiind acuzaţi de lipsire de libertate. În plus, Bunta a fost acuzat şi de şantaj.

Citeste si Caz cutremurător: Iasmina şi Iuliana îşi vând jucăriile, cu lacrimi în ochi, „ca să achite mama facturile”

Incidentul a avut loc în urmă cu mai bine de doi ani, în seara de 6 martie 2019, după cum reiese din primul rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea trimis instanţei pe 27 februarie 2020.

Cum a început totul

În ziua cu pricina, Şerban Bunta descoperise în telefonul iubitei mai multe discuţii cu poliţistul, unele în care acesta îi făcea propuneri indecente, propunându-i chiar să facă videochat, dar şi multe fotografii şi filmuleţe, unele cu tentă sexuală, altele şocante, cu cadavrele unor oameni, cel mai probabil surprinse în timpul unor anchete poliţieneşti.

Furios şi pe fondul consumului de alcool, bărbatul a decis să-şi facă dreptate. I-a telefonat agentului solicitându-i o întâlnire în parcarea unui hipermarket. Bunta şi-a luat cei trei amici şi s-au „înarmat” cu o sabie, un cuţit, o bâtă de baseball. La locul întâlnirii, cei patru s-au năpustit în maşina poliţistului, obligându-l pe acesta să îi însoţească la domiciliul tinerei, sub ameninţarea că, în caz contrar, va intra pe mâna „anumitor personaje din lumea interlopă din Oradea„.

După scena din apartament, poliţistul a reuşit să fugă, uşa apartamentului nefiind asigurată. Deşi răpitorii s-au luat după el pe scări, nu l-au mai prins. În timp ce acesta a sunat la 112 pentru a reclama agresiunea, bărbaţii au părăsit locuinţa şi au fugit pe malul Crişului Repede, ca să arunce armele în apă. La întoarcere, însă, agresorii erau aşteptaţi de poliţişti.

În urma cercetărilor, cei patru agresori au fost trimişi în judecată, în februarie anul trecut, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, faptă pedepsită cu închisoare între 1 şi 7 ani de detenţie.

Ce pedepse au primit cei patru agresori

Cei trei prieteni ai lui Bunta au primit câte 2 ani de închisoare cu suspendare şi câte 80 zile de muncă în folosul comunităţii.

Şerban Bunta a fost condamnat la 11 luni şi 20 zile de detenţie şi asta întrucât judecătorul a admis că „atitudinea persoanei vătămate, poliţist de meserie, de a trimite mesaje şi fotografii neadecvate prietenei inculpatului cu care acesta avea o relaţie serioasă, au fost de natură a-i crea acestuia o stare de tulburare şi surescitare nervoasă„.

Citeste si Revin AMENZILE şi declaraţiile pe propria răspundere din starea de urgenţă. Cât te costă dacă nu respecţi regulile

Doar că – a precizat magistratul – bărbatul ar fi trebuit să se stăpânească, pentru că era sub supraveghere, după o pedeapsă de 8 luni de închisoare primită în 2018 pentru conducere fără permis şi a cărei aplicare fusese amânată.

Bunta a atacat soluţia, astfel că dezbaterile continuă în prezent la Curtea de Apel.

Poliţistul nu s-a prezentat la niciun termen de judecată şi nici nu a solicitat despăgubiri de la atacatorii săi.