Caz cutremurător: Iasmina şi Iuliana îşi vând jucăriile, cu lacrimi în ochi, „ca să achite mama facturile”

Două copile de 9 şi 12 ani, din Roman, îşi vând jucăriile afară, pe stradă, pentru ca părinţii lor să aibă bani să achite facturile.

28 sept. 2021, 11:18
Caz cutremurător: Iasmina şi Iuliana îşi vând jucăriile, cu lacrimi în ochi, „ca să achite mama facturile”

Caz cutremurător în Neamţ. Copii siliţi să-şi vîndă jucăriile „ca să achite mama facturile“.  Fetiţele au fost surprinse , lângă scările Colegiului Naţional Roman Vodă, în timp ce stăteau pe un carton întins pe jos, alături de jucării, potrivit monitorulneamt.ro.

Aveau acolo jucării de pluş, dar şi creioane colorate, pe care încercau să le vândă celor dispuşi să le dea un ban pe ele.

Iasmina, elevă în clasa a V-a şi surioara mai mică, Iuliana (prenumele celor două nu sunt reale, fiind inventate pentru a nu le pune într-o postură delicată) răspundeau cu o lacrimă în colţul ochilor celor care le întrebau de ce vor să-şi vândă jucăriile.

Revin AMENZILE şi declaraţiile pe propria răspundere din starea de urgenţă. Cât te costă dacă nu respecţi regulile
Adevărul este că fetiţele chiar nu doreau asta, însă nu prea aveau de ales. „Ca să achite mama facturile. N-avem încotro”, a spus copila din clasa a V-a, ferindu-şi ochii.

„Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, spun copilele, făcând referire la alocația abia le ajunge de mâncare celor şase frați.

Dan Bittman cheamă românii la revoltă: „Dacă au curaj, să apară pe Facebook cu o hârtie pe care să scrie NU VREAU”

„Suntem acasă şase fraţi, mama e bolnavă. Tata mai lucrează cu ziua, dar în ultima vreme mai greu găseşte de treabă. Şi alocaţiile noastre abia ne ajung să mâncăm.

Mama a spus că trebuie să facem rost de bani să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, povestește cu lacrimi în ochi fetița.

Premierul Florin Cîţu a declarat că va fi realizată o compensare a facturilor la energie şi gaz şi măsura va viza perioada 1 noiembrie – 31 martie. El a adăugat că încă este în analiză posibilitatea plafonării preţului la gaze, deoarece măsură ar putea avea repercusiuni în economie.

„Compensarea facturilor la energie şi gaz se va face, nu e nicio urmă de îndoială aici, iar măsură va viza perioada 1 noiembrie – 31 martie. Încă analizăm posibilitatea de a plafona preţul la gaze. Pe de o parte, măsura poate avea repercusiuni în economie. Pe de altă parte, dacă măsura va fi luată de majoritatea statelor din Europa, atunci ar trebui să o implementăm şi noi pentru a nu fi afectaţi şi mai mult de contextul internaţional. Luăm cele mai bune decizii pentru români şi pentru economie!”, a scris Florin Cîţu, joi pe Facebook.