Poliţist trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce a primit mită pentru a modifica alcoolemia unui şofer în dosar

Un poliţist de la Poliţia Judeţeană Giurgiu a fost trimis în judecată pentru de trafic de influenţă după ce, în luna octombrie a anului trecut, a cerut şi primit de la un şofer pe care l-a prins băut în trafic suma de 1.200 de euro, promiţându-i că îl poate ajuta să obţină documente care să ateste că avea o alcoolemie mai mică de 0,8 la mie, astfel încât fapta să nu constituie infracţiune.

RomaniaTV.net
27 dec. 2016, 15:44
Poliţist trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce a primit mită pentru a modifica alcoolemia unui şofer în dosar

Parchetul Tribunalului Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui poliţist de la Poliţia Judeţeană Giurgiu, pentru trafic de influenţă.

Conform anchetatorilor, în 3 octombrie2015, agentul „a pretins şi primit de la C.C.D. suma de 1.200 de euro, pretinzând că are influenţă asupra unui medic de la Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici», cu promisiunea că îl va determina pe acesta să stabilească/calculeze o alcoolemie sub limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge, astfel încât fapta să nu constituie infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

Bărbatul căruia poliţistul i-a cerut bani fusese prins în trafic, cu o zi înainte, în timp ce conducea un autovehicul fiind sub influenţa alcoolului. În consecinţă, poliţistul a întocmit documente de constatare pe numele şoferului.

Anul acesta, şoferul a formulat un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, iar ofiţerii DGA Giurgiu au probat activitatea infracţională a agentului şef de poliţie, precizează sursa citată.