Polițistă de la DIICOT, umilită şi bătută de interlopul recidivist Bălănel într-un club. Ce pedeapsă a primit agresorul

O poliţistă de la Operaţiuni Speciale a fost bătută într-un club din Alba Iulia de un interlop recidivist. Interlopul Adrian Bălan, zis Bălănel (34 de ani), care a fost condamnat în trecut pentru tentativă de omor, șantaj și chiar proxenetism, și este din nou închis, a primit un spor de pedeapsă după ce a umilit și a lovit o tânără polițistă de la DIICOT pe când se aflau într-un club.

11 ian. 2023, 17:54
Polițistă de la DIICOT, umilită şi bătută de interlopul recidivist Bălănel într-un club. Ce pedeapsă a primit agresorul

Conflictul a avut loc în clubul Stage din Alba Iulia, în noiembrie 2019. Prima hotărâre în dosarul penal aflat în instanță a fost pronunțată miercuri, 4 ianuarie 2023. Interlopul Bălănel este acuzat că a lovit poliţista cu palma peste față, apoi a tras-o de păr.

Polițistă de la DIICOT, umilită şi bătută de interlopul recidivist Bălănel într-un club

Aceasta a declarat, la audieri, că, în noaptea respectivă, se afla pe holul clubului unde discuta cu alte persoane, când, la un moment dat, a apărut Bălănel care l-a întrebat pe prietenul ei: „Tu umbli cu grasa asta de la DIICOT?”, după care a urmat un val de jigniri referitoare la faptul că lucrează la DIICOT.

La un moment dat, persoana vătămată fiind indignată de cele spuse de inculpat, de faţă fiind mai multe persoane din local, a încercat să îi dea cu mâna peste șapca pe care o avea pe cap și să-l lovească cu piciorul peste picioare, însă nu a ajuns la picioarele inculpatului. În acel moment, inculpatul s-a întors și a lovit-o cu palma peste faţă, între cei doi intervenind mai multe persoane printre care şi prietenul persoanei vătămate, scandalul fiind pe moment aplanat.

Inculpatul a plecat de lângă persoana vătămată, iar aceasta a încercat să sune la poliție, deplasându-se împreună cu mai multe persoane spre ieșirea localului. În timp ce se îndrepta spre ieșirea din local, se observă pe camerele de supraveghere cum acesta vine din spate, o prinde de păr în mod brutal și o trage spre ieșirea din local”, se precizează în hotărârea instanței de judecată, potrivit adevarul.ro

La rândul lui, interlopul Bălănel a declarat că polițista i-a adresat injurii și amenințări, a încercat să îi ia șapca de pe cap, iar în momentul în care s-a întors cu spatele l-a lovit cu piciorul în testicule.

A prins-o de după cap, posibil de păr și a tras-o spre ieșire, moment în care persoana vătămată l-a lovit iar cu piciorul și i-a băgat mâna în gât”, se arată în hotărârea instanţei. Acesta a încercat să se apere susținând că a fost provocat, lucru respins de instanță.

Citeste si Averea fraţilor Tate rămâne sub sechestru. Lista maşinilor de lux ridicate de procurorii DIICOT

Ce pedeapsă a primit agresorul

Pe tot parcursul procesului penal, inculpatul a continuat să o denigreze pe tânăra polițistă, se mai arată în încheierea de şedinţă.

Potrivit fişei de cazier judiciar a acestuia rezultă că a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii pentru infracţiunii extrem de grave, respectiv tentativă de omor, ameninţare, şantaj, proxenetism, printre ultimele condamnări fiind o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani. Recent, acesta a fost condamnat şi pentru o infracţiune la regimul rutier, infracţiune nerecunoscută de acesta”, a mai susținut magistratul.

În final, interlopul a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru lovire și alte violențe și la 6 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, ambele în stare de recidivă postcondamnatorie. Prin contopire cu pedepsele mai vechi a rezultat condamnarea la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Instanța a scăzut perioada executată de circa 1 an și 10 luni.

Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citeste si Tatăl marii campioane Cătălina Ponor, condamnat la închisoare după ce s-a bătut cu doi poliţişti din Constanţa VIDEO