Poliţişti atacaţi cu pietre în timpul unei misiuni. Reacţia Europol

Un echipaj de poliţie din Maramureş a fost atacat cu pietre în timpul unei misiuni. Maşina a fost distrusă după ce oamenii legii au intervenit la un apel 112 în care o mamă reclama că tatăl i-a luat copilul și o amenință.

01 feb. 2021, 09:51
Poliţişti atacaţi cu pietre în timpul unei misiuni. Reacţia Europol
Poliţişti atacaţi cu pietre în timpul unei misiuni. Reacţia Europol

Poliţişti atacaţi cu pietre în timpul unei misiuni. Incidentul s-a petrecut în Maramureş, în comuna Coroieni.Un echipaj de poliţie a fost chemat prin 112 să intervină la o solicitare în care o mamă reclama că tatăl i-a luat copilul și o amenință.

Poliţişti atacaţi cu pietre în timpul unei misiuni. Maşina a fost distrusă

O patrulă de poliție din Târgul Lăpuș, Maramureș, a fost atacată cu bâte și pietre de mai mulți localnici după ce au încercat să intervină pentru o mamă care a anunțat la 112 că tatăl i-a luat copilul și o amenință, a anunțat Sindicatul Europol duminică, pe Facebook.

Citeşte şi Un polițist a fost lovit violent de un șofer în Capitală. Europol consideră fapta ”tentativă de omor”

„Singura patrulă de poliție de pe o rază de 70 km, din zona Târgu Lăpuș, Maramureș, a intervenit în această după amiază la un apel 112 în care o mamă reclama că tatăl i-a luat copilul și o amenință. Se întâmpla în cartierul de rromi Ponorâta, com. Coroieni, unde legea se face cu parul în mână și unde autoritățile locale nu au făcut nimic pentru cea mai săracă comunitate din România, așa cum s-a mai relatat în presă. După ce polițiștii au intervenit și au reușit să redea copilul mamei, tatăl, furios, a început să adreseze injurii și amenințări. Iar în momentul în care colegii au vrut să îl rețină pentru a-l conduce la sediu, acesta a fost „sprijinit” de ceilalți localnici care i-au atacat pe colegii noștri cu bolovani și pari și au distrus autospeciala în care se aflau polițiștii”, se arată în postarea Sindicatului Europol.

Citeşte şi Sindicatul Europol: 1.000 de lei brut pe lună pentru personalul MAI implicat în lupta împotriva Covid-19

Reprezentanții sindicatului au mai transmis duminică seară că „până în acest moment a fost identificat și reținut doar un bărbat din cei aproximativ 12 care au participat la atacul violent. Aceștia vor fi cercetați pentru ultraj și distrugere. Din fericire, colegii noștri au scăpat fără vătămări, dar deznodământul putea fi altul dacă nu reușeau să ajungă la mașină”.

De asemenea, mai multe fotografii cu mașina de poliție vandalizată, cu luneta spartă, au fost postate pe Facebook de Sindicatul Europol.