Poliţişti brazilieni alungaţi cu săgeţi de protestatari indigeni. Mai mulţi răniţi în urma confruntărilor violente

Confruntări violente între indigenii din Brazilia şi poliţişti, marţi, 23 iunie, în urma cărora mai multe persoane au fost rănite.

23 iun. 2021, 14:30
Poliţişti brazilieni alungaţi cu săgeţi de protestatari indigeni. Mai mulţi răniţi în urma confruntărilor violente

Poliţişti brazilieni alungaţi cu săgeţi de protestatari indigeni. În altercaţia care a avut loc în apropierea Parlamentului din Brazilia s-au folosit săgeţi şi gaze lacrimogene, informează AFP, potrivit Agerpres. Aproximativ 500 de manifestanţi au „încercat să invadeze” una dintre intrările în Parlament. Cel puţin trei poliţişti au fost răniţi de săgeţi.

Indigenii au susţinut că demonstrau paşnic împotriva unui proiect de lege care modifică regulile în vigoare pentru delimitarea terenurilor lor. Ei afirmă că, în pofida protestului paşnic, forţele de ordine i-au atacat în mod brutal.

În videoclipurile care circulă pe reţelele sociale, pot fi văzuţi indigeni ţipând, alergând şi filmând altercaţiile cu telefoanele lor mobile, în nori de gaze lacrimogene. Unii şi-au pierdut cunoştinţa şi au fost salvaţi de pompieri, potrivit fotografiilor publicate de organizatorii manifestaţiei.

Citeste si Carne de pui in vitro, gratis în Israel. Un restraurant serveşte clienţilor : „Este pentru prima dată în lume”

Poliţişti brazilieni alungaţi cu săgeţi de protestatari indigeni. Oamenii protestau faţă de un proiect de lege care le-ar încălca drepturile

Doi indigeni au necesitat spitalizare după ce au fost grav răniţi. Mai mulţi copii, bătrâni şi femei au suferit răni uşoare.

Astăzi este o zi îngrijorătoare pentru manifestaţii, dar şi pentru democraţie„, a declarat într-o conferinţă de presă Joenia Wapichana, prima parlamentară indigenă.

Confruntarea a dus la suspendarea şedinţei comisiei parlamentare care dezbătea controversatul proiect.

Oamenii se tem că pământurile lor ancestrale, unde dreptul lor de a trăi este garantat constituţional, ar putea fi deschise pentru exploatare comercială, inclusiv exploatarea forestieră şi extracţia minieră.

Preşedintele de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a declarat încă de la venirea sa la putere, în 2019, că este în favoarea exploatării resurselor din teritoriile indigene şi ariile protejate din Amazonia.

Citeste si Petiţie pentru ca Jeff Bezos să nu se mai întoarcă pe Pământ, semnată de 76.000 de persoane. Printre acestea, foşti angajaţi Amazon


loading...
Partenerii noștri