Petiţie pentru ca Jeff Bezos să nu se mai întoarcă pe Pământ, semnată de 76.000 de persoane. Printre acestea, foşti angajaţi Amazon

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, nu mai este dorit printre locuitorii planetei Pământ. Zeci de mii de oameni s-au mobilizat şi au semnat o petiţie prin care îi cer acestuia să nu se mai întoarcă pe Pământ după ce va pleca în spaţiu, pe 20 iulie.

23 iun. 2021, 11:14
Petiţie pentru ca Jeff Bezos să nu se mai întoarcă pe Pământ, semnată de 76.000 de persoane. Printre acestea, foşti angajaţi Amazon

Petiţie pentru ca Jeff Bezos să nu se mai întoarcă pe Pământ. Peste 76.000 de persoane au semnat respectiva petiţie pe platforma Change.org, relatează agenţia EFE.

Petiţia, intitulată ”Nu-i permiteţi lui Jeff Bezos să revină pe Pământ”, a fost iniţiată în urmă cu două săptămâni de Ric G.. Acesta îşi propune să strângă 150.000 de semnături şi să o plaseze printre cele mai populare petiţii de pe respectiva platformă.

Petiţie pentru ca Jeff Bezos să nu se mai întoarcă pe Pământ, semnată de mulţi foşti angajaţi Amazon

Printre semnatari se numără foşti angajaţi ai companiei Amazon. Mulţi dintre ei au lăsat comentarii deloc favorabile miliardarului.

Citeste si Jeff Bezos are iacht de 500 de milioane de dolari. Aroganţă maximă a miliardarului, ca să nu-i strice design-ul şi-a comandat o navă suport unde sa aterizeze cu elicopterul

Miliardarii nu ar trebui să existe nici pe Pământ şi nici în spaţiu. Cei care optează pentru a doua variantă ar trebui să rămână acolo”, scrie un semnatar al petiţiei.

Dacă poate fi trimis un miliardar pe Marte, de ce nu pleacă toţi acolo?”, ”Pământul va fi un loc mai bun fără ei” sau ”Te rog, rachetă, să nu funcţionezi bine”, se regăsesc printre alte comentarii.

Jeff Bezos a anunţat la începutul acestei luni că pe 20 iulie va participa la primul zbor de turism spaţial al societăţii sale de explorare Blue Origin.

Capsula rachetei New Shepard, dotată cu opt hublouri, poate găzdui cel mult şase persoane. Împreună cu Bezos vor călători fratele său, Mark, şi încă două persoane, dintre care una şi-a câştigat locul după ce a plătit 28 de milioane de dolari în urma unei licitaţii. Bezos a promis că banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi donaţi fundaţiei Club pentru Viitor, care aparţine companiei Blue Origin şi a cărei activitate este dedicată încurajării tinerilor să urmeze profesii ştiinţifice.

Citeste si Datornici la stat. La ce tertipuri au recurs Bill Gates, Jeff Bezos și Elon Musk ca să plătească impozite foarte mici