Poliţişti de trafic români şi bulgari vor patrula împreună în Dobrogea pentru liniştea turiştilor

Poliţişti de trafic români şi bulgari vor patrula împreună în Dobrogea pentru a facilita deplasările turiştilor în perioada de vară, a anunţat vineri Iulian Minev, şef al Inspectoratului de poliţie din Dobrici.

RomaniaTV.net
28 iun. 2013, 18:39
Poliţişti de trafic români şi bulgari vor patrula împreună în Dobrogea pentru liniştea turiştilor

Poliţişti români se vor alătura colegilor bulgari în punctele de trecere a frontierei Durankulak şi Iovkovo, în timp ce agenţi bulgari vor patrula în zona de 20 de kilometri de la Negru Vodă şi Vama Veche. Minev a adăugat că unul dintre poliţiştii bulgari care vor face parte din patrulele mixte ştie limba română, în timp ce ceilalţi doi vorbesc engleza. Echipele mixte vor patrula în fiecare week-end până la sfârşitul verii.

Activitatea patrulelor mixte a fost reglementată printr-un acord semnat în luna iunie a anului 2010 de şeful Poliţiei Române, chestorul principal de poliţie Petre Tobă, şi de secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, comisarul şef Kalin Georgiev. Acesta este cel de al patrulea an consecutiv în care echipele mixte de poliţişti patrulează pe litoralul bulgăresc în perioada verii şi în staţiunile de schi pe timpul iernii.

Măsura este menită să garanteze liniştea turiştilor români care vizitează Bulgaria. Anul trecut, românii au reprezentat cel mai mare grup de turişti străini care au vizitat Bulgaria. Aproximativ un milion de turişti români au vizitat Bulgaria în 2011, iar tur-operatorii speră că în acest an numărul lor să crească cu 11%.