Poliţişti din Timiş, reclamaţi la şef de un primar pentru că s-au comportat golăneşte de 8 Martie

Un primar din Timiş a reclamat 2 poliţişti la şeful lor pentru că, de 8 Martie, au amendat mai multe femei care au traversat strada pe loc nemarcat adresându-se acestora cu "Alo, doamnaa". În plus, poliţiştii ar fi "aliniat" persoanele amendate, edilul considerând gestul "golănesc".

RomaniaTV.net
10 mart. 2017, 12:26
Poliţişti din Timiş, reclamaţi la şef de un primar pentru că s-au comportat golăneşte de 8 Martie

Marcel Avram, primarul oraşului Făget din judeţul Timiş, scrie, în reclamaţia trimisă comandatului Poliţiei din localitate, că cei doi agenţi rutieri au sancţionat pe bună dreptate pietonii, pentru că aceştia traversau prin loc nepermis strada, scrie mediafax. 

În reclamaţie, primarul se arată deranjat de modul de adresare al poliţiştilor, dar şi de faptul că persoanele sancţionate au fost “aliniate”.

“Unul dintre agenţi, atunci când intenţiona să oprească un pieton, se adresa cu formulă , fără a-şi declina identitatea. Toate persoanele legitimate au fost în parcare, făcând în faţa maşinii Poliţiei pentru a primi sancţiunea, depăşind 40 de minute”, s-a plâns primarul din Făget.

De asemenea, Marcel Avram, fost profesor al Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Făget, scrie că este convins că poliţistul care a întocmit unul dintre procesele-verbale nu a absolvit liceul din localitate, „pentru că la Făget, cu ortografia sa, nu ar fi promovat nici măcar clasa a V-a”.

Mai mult, lui Marcel Avram aplicarea legii i se pare un gest „golănesc”.

„Dacă în alte localităţi din ţară, în această zi specială, 8 Martie, agenţi ai Poliţiei Rutiere le împărţeau flori doamnelor din trafic, în Făget au fost împărţite sancţiuni, provocând reacţia firească a cetăţenilor, care au catalogat acţiunea poliţiştilor ca fiind una golănească”, scrie primarul Făgetului în reclamaţie.

În încheiere, primarul insistă ca scrisoarea să-i fie citită şi poliţistului care a întocmit procesul-verbal, „deoarece am dubii foarte serioase asupra capacităţii sale de a o lectura”.

Marcel Avram a declarat, vineri, că ştie sigur că are dreptate “pe fond”.

“Nu m-a deranjat faptul în sine, că au dat amenzi, m-a deranjat modul în care au procedat, modul de adresare către cetăţenii pe care i-au oprit, faptul că i-au aliniat şi i-au ţinut la coadă mai bine de jumătate de oră până le-au completat procesele-verbale. Cel mai tare, în timp ce ei făceau lucrul ăsta, amendau pietoni care treceau neregulamentar strada, mai multe maşini au călcat linia continuă, au intrat în parcare fix lângă ei, cu unii dintre ei chiar s-au şi salutat. Nu a fost nimic personal, nu am nicio treabă cu Poliţia din Făget. Mi-au spus angajaţii ce se întâmplă în faţa Primăriei şi apoi m-am uitat pe geam, am văzut şi am ieşit şi eu afară la un moment dat. Apoi, femeile mi-au spus că nu e firesc să strige după ele , mai ales în ziua asta, de 8 martie. E o sesizare făcută în care, într-adevăr, am fost puţin mai acid la adresa lor, dar faptele să ştiţi că sunt şi pe fond ştiu sigur că am dreptate în ce am spus acolo”, a spus Marcel Avram.