Poliţişti lăsaţi liberi, după ce au recunoscut că au violat o suspectă încătuşată. Decizia judecătorilor e halucinantă

Doi foşti poliţişti din New York au scăpat de pedeapsa cu închisoarea după ce au recunoscut că au făcut sex cu o tânără de 18 ani pe care au încătuşat-o, după ce au arestat-o.

30 aug. 2019, 16:26
Poliţişti lăsaţi liberi, după ce au recunoscut că au violat o suspectă încătuşată. Decizia judecătorilor e halucinantă

Eddie Martins și Richard Hall au arestat femeia pentru posesie de marijuana înainte de a face sex cu aceasta în spatele unei autoutilitare. În schimbul partidei de sex ei au eliberat-o pe tânăra de 18 ani.

Practic, ei au primit cinci ani cu suspendare, dar au scăpat de cererea procurorului de a primi până la trei ani de închisoare. Bărbații au fost acuzați inițial de viol, dar ulterior încadrarea faptelor a fost schimbată.

Ambii ofiţeri NYPD s-au declarat vinovați pentru comportamente incorecte și alte acuzații legate de incidentul petrecut în septembrie 2017. Polițiștii nu au raportat arestarea, dar ulterior femeia a mers la spital, unde testele au relevat că ADN-ul se potrivește ambilor poliţişti.

În mod halucinant, acuzele de viol au fost abandonate, deoarece „credibilitatea victimei era  serios discutabilă, iar acuzațiile nu puteau fi dovedite dincolo de orice îndoială rezonabilă„, potrivit judecătorul Danny Chun. Avocatul femeii, Michael N. David, a protestat vehement la ideea că sexul a fost consimţit şi declarat că este o „nedreptate strigătoare la cer” că foștii polițiști au scăpat de o pedeapsă cu închisoarea.

Eddie Martins și Richard Hall şi-au dat demisia din poliţia din New York imediat după ce incidentul a fost făcut public, în 2017.