Poliţişti locali, luaţi la bătaie de oameni în Vaslui, în timp ce încercau să salte un scandalagiu fără mască. Imagini şocante VIDEO

Scene de-o violenţă ieşită din comun au fost surprinse în oraşul Bârlad din Vaslui. Doi poliţişti locali au fost luaţi la bătaie, în timp ce încercau să reţină o persoană fără mască. Unul dintre agenţi a fost lovit cu capul în figură de scandalagiu, iar celălalt a fost la un pas de a fi trântit la pământ.

28 dec. 2020, 12:00
Poliţişti locali, luaţi la bătaie de oameni în Vaslui, în timp ce încercau să salte un scandalagiu fără mască. Imagini şocante VIDEO

Poliţişti locali, luaţi la bătaie de oameni în Vaslui. Incidentul a avut loc chiar în Ajunul Crăciunului, în zona pieţei centrale din Bârlad, însă cazul a ieşit la iveală abia acum după ce martorii scenei şocante au publicat pe reţelele de socializare filmări cu un puternic impact emoţional din timpul scandalului uriaş.

În imagini apare un tânăr care ţipă ca din gură de şarpe în timp ce doi poliţişti locali încercau să-l imobilizeze, pe motiv că nu purta masca de protecţie. Câţiva localnici i-au sărit în ajutor bărbatului.

„Îi rupi mâna, criminalule”, a spus un martor.

Între timp, zeci de oameni s-au strâns pe stradă pentru a asista la scandal.

„Nu pui mâna pe mine!”, a strigat tânărul care se agita pentru a nu fi încătuşat.

Unele dintre persoane strigau ca poliţiştii să-l imobilizeze, în timp ce altele voiau ca tânărul să fie eliberat. Mai mulţi bărbaţi au intervenit pentru a-i îndepărta pe poliţiştii locali. Doi dintre ei l-au smuls pe unul dintre poliţişti pe care l-au izbit pe un zid.

„Băi, dă-i drumul”, a strigat un localnic.

La un moment dat, un tânăr a încercat să-l trântească la pământ pe unul dintre poliţiştii locali. Încolţit de mai mulţi localnici, un agent nu s-a mai putut apăra şi a fost lovit cu capul în figură de tânărul pe care voia să-l încătuşeze.

De pe margine, martorii încurajau violenţele.

„Dă-i, băi, dă-i!”, se poate auzi pe înregistrare.

„Dă-mi drumul” a ţipat tânărul încolţit de doi poliţişti.

„De ce dai cu capul? Ai grijă”, i-a spus polițistul căruia îi curgea sânge din zona arcadei.

Atunci când a văzut că nu mai putea scăpa, scandalagiul a început să strige.

„Ajutor, oameni buni! Mă omoară! Nu mă lasă să mănânc! Nu mai pot de foame”

A fost nevoie de numai puţin de trei poliţişti pentru ca bărbatul să fie dus la secţie.

Întreg scandalul a durat în aproape de 20 de minute, fiind filmat atât de martorii de la fața locului cât și de polițiștii locali veniți în ajutorul colegilor agresați.

„Este uluitor că oamenii se solidarizează cu cei care încălcă legea și astfel se ajung la agresiuni împotriva celor care aplică legea. Polițiștii locali agresați au depus deja plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru ultraj, fiind deja audiați de procurorul care investighează acest caz. Urmează ca pe baza probelor cei vinovați să fie identificați și să fie audiați, pentru a se lua măsurile legale.”, a precizat col.(r) Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad, conform vremeanoua.ro.

Citeşte şi: România primeşte un nou lot de vaccinuri antiCOVID, începând cu 29 decembrie. Încă 100.000 de doze vor ajunge în ţara noastră. Anunţul făcut de autorităţi