Poliţişti loviţi cu lopeţi şi bâte în cap la Codlea. Două persoane au fost arestate

Două persoane au fost arestate pentru 30 de zile în urma bătăii cu lopeți și topoare de la Codlea, județul Brașov. Acolo patru agenţi de poliţie au fost răniţi. Doi dintre polițiștii care au fost loviți de scandalagii au nevoie de câte 40 și 45 de zile de îngrijiri medicale.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 06:16
Poliţişti loviţi cu lopeţi şi bâte în cap la Codlea. Două persoane au fost arestate

Forţele de ordine, poliţişti şi jandarmi, au intervenit, în ziua de Paşte, într-un cartier din Codlea, pentru a restabili ordinea şi liniştea publică, după ce „membrii a două familii s-ar fi agresat verbal şi fizic, folosind obiecte contondente şi pietre”, potrivit IPJ Braşov.

Primii care au ajuns au fost polițiștii locali, care au încercat să-i despartă pe romi. Aceştia se loveau cu obiecte contondente. Polițiștii locali au intrat între cele două tabere încercând să calmeze spiritele. 

Din referatul anchetatorilor reiese că unul dintre polițiști a încercat să oprească bătăușii, a tras cu un pistol cu șocuri electrice într-un scandalagiu. Însă nu a avut niciun efect și atunci, bărbatul l-a lovit pe polițist cu o lopată în cap, acesta căzând la pământ. În acel moment, lopata s-a rupt. Apoi același bărbat s-a apropiat, prin spate, de un alt polițist, pe care l-a lovit cu o bâtă în cap. 

Cei doi răniți au fost scoși de un coleg de la locul confruntării. Aceștia au nevoie de îngrijiri medicale.