Poliţişti prinşi în ambuscadă. Şase ofiţeri au fost ucişi după ce au fost atacaţi din vehicule blindate

Şase poliţişti au fost ucişi duminică în nordul Mexicului, după ce au fost atacaţi de bărbaţi înarmaţi aflaţi în vehicule blindate, au anunţat autorităţile statului Nuevo Leon, afectat de violenţe recurente legate de traficul de droguri.

27 iun. 2022, 08:51
Poliţişti prinşi în ambuscadă. Şase ofiţeri au fost ucişi după ce au fost atacaţi din vehicule blindate

Atacul a avut loc la miezul nopţii, când agenţi ai Forţei civile au fost vizaţi de bărbaţi neidentificaţi, puternic înarmaţi la bordul unor vehicule blindate” şi care erau mai mulţi decât colegii noştri”, a indicat Secretariatul de Stat pentru Securitate într-un comunicat postat pe Facebook. Şase poliţişti au fost ucişi şi patru răniţi, se arată în comunicat, care nu precizează dacă agresorii aparţineau uneia dintre organizaţiile criminale care activează în această regiune de la graniţa cu Statele Unite.

Mexicul este lovit de o spirală de violenţe care s-au soldat cu aproximativ 340.000 de morţi – cele mai multe atribuite crimei organizate – din 2006, când a fost lansată o controversată ofensivă militară antidrog.

Citeşte şi Irina Fodor, momente dificile în America Express. Ce a pățit prezentatoarea TV în Mexic

„În cel mai mortal atac din istoria Forțelor Civile, șase ofițeri de poliție au fost uciși și alți patru au fost răniți, după ce au fost prinşi într-o ambuscadă de un comando al crimei organizate, în municipiul Anáhuac. Trei dintre ei au murit la locul atacului și alți trei agenți au fost răpiți și ulterior executați de către infractori, potrivit rapoartelor poliției”, scrie publicaţia El Norte.

Citeşte şi Două jurnaliste au fost asasinate într-o zonă controlată de cartelurile drogurilor din Mexic VIDEO