Poliţiştii ameninţă cu blocarea activităţii după votarea bugetului pe 2022: E dovada clară că cei care ne conduc sunt imuni la proteste paşnice sau la dialog

Poliţiştii din Sindicatul Europol susţin că votara Legii bugetului pe 2022 fără amendamentul promis cu privire la acordarea celor două tranşe restante din Legea salarizării 153/2017 îi va determina pe oamenii legii să riposteze.

24 dec. 2021, 09:49
Poliţiştii ameninţă cu blocarea activităţii după votarea bugetului pe 2022: E dovada clară că cei care ne conduc sunt imuni la proteste paşnice sau la dialog

Sindicatul Europol reacţionează după ce Parlamentul a votat joi Legea bugetului de stat fără amendamentul promis cu privire la acordarea celor 2 tranşe restante din Legea salarizării.

„Parlamentul, prin majoritatea aflată la guvernare, PSD/PNL/UDMR, a votat Legea bugetului de stat FĂRĂ amendamentul promis cu privire la acordarea celor 2 tranşe restante din Legea salarizării 153/2017. E dovada clară că cei care ne conduc sunt imuni la proteste paşnice sau la dialogul social”, susţin reprezentanţii Sindicatului Europol, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Val de proteste în România înainte de Sărbători. Angajaţi din Poliţie, penitenciare, militarilor rezervişti, dar şi sindicalişti din Sănătate protestează la Parlament

Poliţiştii ameninţă cu blocarea activităţii, din 1 ianuarie.

„Singura soluţie rămâne blocarea activităţii din 01 ianuarie 2022, precum au procedat şi magistraţii. Nicio oră suplimentară în plus, nicio sarcină pe înafara fişei postului, niciun compromis în favoarea instituţiei. Ne întrebăm în aceste zile ce s-ar întâmpla dacă poliţiştii de frontieră ar efectua controlul întocmai conform procedurilor sau cine ar verifica cei peste 100.000 de carantinaţi dacă TOŢI poliţiştii ar refuza această activitate, pentru simplul motiv că nu este o atribuţie a Poliţiei Române conform Legii 218/2002?!”, arată sindicaliştii.

Citeşte şi: Proteste ale poliţiştilor în mai multe oraşe din ţară pentru salarii mărite: „Voi aveţi majoritate, noi salarii îngheţate”

Vă reamintim că Parlamentul a adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. Proiectul de lege al bugetului pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”.

Proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022 a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”.