Poliţiştii, angajaţii din penitenciare, vămi şi INS protestează pentru respectarea legii salarizării

A treia zi consecutiva de proteste in randul angajatilor din MAI. Politisti, angajati din penitenciare si din vămi ies si astazi in strada, in fata Ministerului de Finante. Oamenii legii cer salarii mai mari si ameninta cu proteste de amploare daca Guvernul nu va respecta legea salarizarii. De asemenea, angajaţii INS protestează miercuri în faţa sediului PSD pentru respectarea legii salarizării.

19 ian. 2022, 09:48
Poliţiştii, angajaţii din penitenciare, vămi şi INS protestează pentru respectarea legii salarizării

Angajaţii Institutului Naţional de Statistică ( INS ) pichetează miercuri sediul Partidului Social Democrat pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă statisticienii, pentru stoparea discriminărilor salariale pentru familia ocupaţională Administraţie şi pentru respectarea legii salarizării, potrivit unui comunicat remis de CNS Cartel „ALFA”.

Cei 1.600 de statisticieni angajaţi la nivel naţional nu solicită venituri suplimentare, ci doar respectarea Legii 153/2017, lege care reglementează în mod expres ca până în anul 2022 să se reducă discriminările salariale la nivelul acestei familii ocupaţionale, se menţionează în comunicat.

Toate strategiile şi politicile decizionale ale autorităţilor sunt elaborate şi fundamentate pe baza analizelor datelor statistice, cantitatea şi calitatea acestor date având o importanţă crucială, ca şi desfăşurarea în condiţii optime a activităţii acestei instituţii, având în vedere caracterul specific al activităţii pe care o desfăşoară, se precizează în comunicat.

Citeşte şi: Este GREVĂ în toate şcolile din România. Profesorii sunt nemulțumiți de salarii şi refuză să mai intre la ore

Statisticienii sunt implicaţi în acţiuni majore la nivel naţional şi european, printre care: Recensământul General Agricol, Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, alegerile prezidenţiale, parlamentare şi locale, proiecte şi colaborări cu Banca Naţională a României, Banca Mondială, Comisia Europeană etc.

Potrivit sursei, în acest an în România urmează să se desfăşoare Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, iar majoritatea activităţilor esenţiale ale acestui proces vor fi asigurate de salariaţii Institutului Naţional de Statistică, lucrători demotivaţi financiar pe fondul nerespectării prevederilor Legii nr. 153/2017.

Citeşte şi: Protest în faţa Ministerului Finanţelor. Poliţiştii şi angajaţii din penitenciare au ieşit în stradă

Tot miercuri ies în stradă, pentru a treia zi consecutiv, şi angajati din MAI. Politisti, angajati din penitenciare si din vămi protestează in fata Ministerului de Finante. Şi poliţiştii cer respectarea legii salarizării.