Polițiștii anunță proteste în stradă săptămâna viitoare: „Infractori, bucurați-vă că profesia de polițist nu mai e atractivă”

Polițiștii anunță proteste săptămâna viitoare. Vicepreședintele SNPPC anunță că polițiștii vor ieși în stradă pe 6 iunie.

30 mai 2023, 22:25
Polițiștii anunță proteste în stradă săptămâna viitoare: „Infractori, bucurați-vă că profesia de polițist nu mai e atractivă”
Polițiștii ies în stradă săptămâna viitoare

Marius Ionescu, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), anunță că în data de 6 iunie polițiștii vor ieși în stradă, urmând să picheteze MAI și Ministerul Muncii.

Polițiștii sunt nemulțumiți atât de salarizare, cât și de introducerea pensiilor militare în PNRR, dar și de majorarea vârstei de pensionare în sistem până la 65 de ani.

„Începând cu data de 6 iunie, vom picheta MAI şi Ministerul Muncii”, a declarat reprezentantul sindicatului polițiștilor, în emisiunea Proiect de ţară: România.

Acesta a arătat că nemulțumirile sunt legate de amendamentele depuse la Camera Deputaților de către coaliție, cu privire la pensiile militarilor și aplicarea legii de salarizare.

Citește și: Poliţiştii ameninţă şi ei cu greva şi avertizează Guvernul: „Avem soluţii să blocăm sistemul. Nu ne provocaţi!”

„Această lege cu privire la salarizare a fot adoptatîă în 2017, când nu se ştia nici de războiul din Ucraina nici de inflaţia care a fost în fiecare an iar actualul guvern nu a aplicat nici măcar ce trebuia să aplice integral, până anul trecut. Pe de altă parte, acum 7 ani de zile la noi în sistem a crescut vârsta de pensionare cu 5 ani, de la 55 de ani la 60 de ani. Acum asistăm la o proiecţie cu privire la încă o creştere cu 5 ani, de la 60 de ani la 65 de ani a vârstei de pensionare în sistemul poliţienesc”, a declarat Marius Ionescu.

„Practic, noi ajungem chiar să fim discriminaţi faţă de orice cetăţean. În timp ce în statutul poliţistului noi avem o serie de incompatibilităţi în sensul în care nu pot avea un al doilea serviciu, nu pot să am pilonul 2 de pensii, nu pot să îmi fac o pensie privată şi eu trebuie să trec pe contributivitate. Uitaţi-vă că nu mai vine nimeni în sistemul poliţienesc şi o să ajungem să nu mai avem Poliţie. Infractori, bucuraţi-vă că profesia de poliţist nu mai e atractivă”, a adăugat acesta.

Citește și: EXCLUSIV George Simion despre greva profesorilor: „Guvernul i-a considerat asistaţi sociali, săraci cu care nu trebuie discutat, oferindu-le cupoane”

Vicepreședintele sindicatului a mai spus și că polițiștii sunt solidari cu profesorii care ies în stradă.

„Noi suntem solidari cu ei, pentru că i-am văzut, sunt oameni amărâţi cărora le-a ajuns cuţitul la os. În România se trăieşte foarte greu. În România se moare de foame. Pensionarii, profesorii, poliţiştii, oameni cu salarii, pensii de 2.500 de lei, mor de foame. Cu 2.500 de lei în România nu poţi să trăieşti”, a arătat acesta.