Poliţiştii asediază Ruginoasa pentru a opri bătaia tradiţională de Revelion. Scotocesc fiecare ungher

Celebra confruntare de la Ruginoasa din 31 decembrie, in care, in mod traditional, baietii din "deal" se bat cu cei de la "vale" pentru fete si orgoliu, a mobilizat zeci de politisti si jandarmi in comuna, potrivit Ziarului de Iaşi. 

30 dec. 2013, 11:06
Poliţiştii asediază Ruginoasa pentru a opri bătaia tradiţională de Revelion. Scotocesc fiecare ungher

Poliţiştii ieşeni au luat toate măsurile necesare ca obiceiul să se desfăşoare în limitele legale, iar echipele operative formate din  poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, luptători S.A.S., poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase sunt pregătite să acţioneze cu fermitate, dacă situaţia o va impune.
 
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi respectă obiceiurile locului, însă manifestările prilejuite de acestea nu justifică nerespectarea legii. Astfel, atragem atenţia tuturor participanţilor că vor fi luate măsurile prevăzute de lege împotriva celor care vor încălca normele contravenţionale sau penale.Solicităm locuitorilor comunei Ruginoasa să se manifeste paşnic în cadrul evenimentului, pentru ca toţi participanţii să se bucure, în linişte, de un obicei străbun”, au precizat poliţiştii intr-un comunicat de presă.

În intervalul 27-29 decembrie au fost controlate 11 unităţi de alimentaţie publică, fiind legitimate 193 de persoane. Au fost oprite pentru control 71 de autovehicule. Au fost conduse la sediul poliţiei 4 persoane, pentru verificări. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legii nr. 61/1991, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Au fost constatate 2 infracţiuni de port ilegal de armă albă în locuri publice. La data de 28.12.2013, a fost depistat, în incinta unei societăţi comerciale, de pe raza com. Ruginoasa, B.B., de 17 ani, din aceeaşi localitate, având asupra sa un cuţit tip briceag. De asemenea, la aceeaşi dată a fost depistat R. Andrei, de 20 ani, având asupra sa un box metalic. Armele albe au fost confiscate, în cauze fiind întocmite dosare penale.

VEZI SI: Celebra bătălile de la Ruginoasa a început mai devreme. Un bărbat a fost grav rănit