Polițiștii au declanșat scandalul la Cotroceni. Protest cu fumigene în plină stradă

Polițiștii au luat cu asalt zona din fața Palatului Cotroceni. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea pentru înghețarea salariilor și a sporurilor.

15 iun. 2021, 12:53
Polițiștii au declanșat scandalul la Cotroceni. Protest cu fumigene în plină stradă

Polițiștii

au început protestele în fața Palatului Cotroceni, aceștia au venit cu zecile pentru a-și cere drepturile în ceea ce privește plata salariilor și a sporurilor. Angajaţi din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice își exprimă revolta cu privire la faptul că salariile le-au fost înghețate.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente, la un moment dat, mai mulți manifestanți au aruncat cu fumigene, furioși că în ciuda faptului că protestează de câteva atâtea zile în stradă și nu îi bagă nimeni în seamă.

Jandarmeria București a declarat că intervenția de la Cotroceni a vizat doar desfășurarea în siguranță a protestului.

„Personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase. Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei București.

Polițiștii amenință cu proteste în lunile ce urmează

Jandarmeria a lansat un apel către participanți pentru respectarea regulilor pe care le presupune protestul în spații publice, după ce manifestanții au aruncat cu fumigene.

„Recomandăm tuturor organizatorilor și participanților la manifestații publice respectarea strictă a prevederilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea adunărilor publice”, a adăugat Jandarmeria București.

Protestarii veniți în fața Palatului Cotroceni sunt nemulțumiți că guvernul le-a înghețat salariile și pentru că a anunțat tăieri de sporuri. Aceștia sunt de părere că măsurile de austeritate impuse nu sunt deloc o soluție la problemele economice actuale.

Liderii de sindicat au declarat că autoritățile nu le-au ascultat revendicările, așa că manifetările vor continua și în lunile următoare.