Poliţiştii care au bătut un investigator sub acoperire rămân în arest

Cei trei poliţişti de la BCCO Constanţa, care au fost arestaţi după ce au bătut un investigator sub acoperire, rămân în detenţie. Instanţa supremă a respins recursul faţă de măsura preventivă.

RomaniaTV.net
03 iun. 2013, 15:22
Poliţiştii care au bătut un investigator sub acoperire rămân în arest

Poliţiştii care au dezbrăcat un investigator sub acoperire, l-au bătut cu o bâtă şi l-au ameninţat cu arma la tâmplă rămân în arest.

Măsura preventivă a fost propusă Curţii de Apel Bucureşti, în 25 mai, de procurorii Parchetului general care i-au audiat pe cei trei poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanţa.

Instanţa a admis propunerea, decizia de arestare preventivă fiind atacată cu recurs la instanţa supremă.

Potrivit Mediafax, luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins recursul, astfel că poliţiştii rămân în arest.

În motivarea arestării preventive, Curtea de Apel Bucureşti a notat că poliţiştii de la BCCO Constanţa acuzaţi de lipsire de libertate şi violenţe au dezbrăcat un investigator sub acoperire, l-au bătut cu o bâtă şi l-au ameninţat cu arma la tâmplă.

Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi încercat să realizeze un flagrant şi le-ar fi spus celor trei că este traficant de droguri. Pentru a fi şi mai convingător, el ar fi vrut să le dea mită, după care poliţiştii l-ar fi sechestrat şi agresat, au mai spus aceleaşi surse, potrivit cărora, la finalul flagrantului eşuat, investigatorul şi-ar fi dezvăluit identitatea.