POLIŢIŞTII DE CARTON vin în ajutorul poliţiştilor adevăraţi din Anglia

Poliţia din Marea Britanie a cheltuit aproape 10 mii de euro pentru 280 de poliţişti de carton. Zona South Yorkshire a fost nevoită să recurgă la această metodă din cauza restructurărilor masive. Aproape 400 de poliţişti au fost daţi afară în ultimii ani.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 09:44
Dacă în 2008 lucrau 3289 de poliţişti, în 2012 oraşul dispunea doar de 2900 de ofiţeri mai erau disponibili potrivit ziarului britanic Mirror.
 
Poliţiştii din carton folosiţi în principal pentru a descuraja hoţii de buzunare, au redus criminalitatea şi cu 50% în unele zone. Cu toate acestea, hoţii şi-au făcut o pasiune din a fura aceste cartoane ori de câte ori au şansa să o facă.

Vorbind de noile forţe venite în ajutorul oficialităţilor, purtătorul de cuvânt al poliţiei din South Yorkshire a declarat:„Ne-am bazat pe cercetările din anii trecuţi. Le-am cumpărat pentru că au redus cu succes crima de fiecare dată când le-am folosit. Cartoanele arată că magazinele care le folosesc sunt în strânsă legătură cu poliţia. Acest lucru face ca mulţi hoţi să se răzgândească ştiind că poliţia este aproape.”

Fiecare dintre cartoanele în mărime naturală a costat 30 de euro. Ele vor fi amplasate prin tot oraşul. 40 dintre aceştia sunt ţinuţi în rezervă iar restul vor fi poziţionaţi în zonele cu probleme. South Yorkshire nu este prima secţie care a recurs la această metodă. Alte 13 zone din Anglia şi Ţara Galilor au folosit poliţişti de carton.

Recordul pentru eficientă a fost stabilit în Greater Manchester, unde un poliţist de carton numit PC Boardman a redus furturile cu 75%. Din 2010 până anul acesta aproximativ 5 astfel de cartoane au fost furate de către hoţi.