Poliţiştii de frontieră au depistat trei tineri cu acte false şi patru maşini date în urmărire

Trei tineri care călătoreau cu documente false, între care un cetăţean din Libia care a cumpărat cu trei sute de euro o carte de identitate a unui cetăţean francez, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să părăsească România. De asemenea, au fost depistate la graniţă patru autoturisme date în urmărire de autorităţile din alte ţări, unde vehiculele ar trebui confiscate.

06 iun. 2017, 10:33
Poliţiştii de frontieră au depistat trei tineri cu acte false şi patru maşini date în urmărire

Potrivit Poliţiei de Fontieră, lucrătorii din Arad au depistat un cetăţean din Libia, solicitant de azil in Romania, care a încercat să iasă ilegal din România folosindu-se de un document de călătorie francez pentru care a platit 300 de euro.

Tânărul, în vârstă de 19 ani, a declarat că a cumpărat documentul de călătorie de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Tot poliţiştii din Arad au depistat o tânără din judeţul Gorj care a încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de o carte de identitate românească falsă. Fata are 20 de ani a declarat că a obţinut documentul de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 150 euro. Fata susţine că nu avea un document de călătorie valabil şi a vrut să iasă din ţară.

Citeşte şi Peste 12.000 de şoferi, prinşi de radar în minivacanţa de Rusalii. Au fost aplicate 37.180 de sancţiuni contravenţionale

Tot la Arad, în trenul Inter Regio care circula pe relaţia Bucureşti – Budapesta, poliţiştii au găsit un cetăţean din Turcia care a încercat să iasă din România cu un paşaport în care avea aplicată o viză falsă. Tânărul de 19 ani a spus că intenţiona să ajungă în Finlanda la fratele său.

Toţi cei trei tineri sunt cercetaţi de către poliţiştii arădeni pentru tentativă de trecere a frontierei şi uz de fals sau fals privind identitatea.

De asemenea, poliţiştii arădeni au depistat, trei autoturisme ce figurau ca „fiind bunuri căutate pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale”, respectiv bunuri căutate pentru confiscare, de către autorităţile din Germania şi Italia.

O altă maşină dată în urmărire de autorităţile spaniole a fost depistată de către poliţiştii de frontieră din Petea, judeţul Satu Mare.