Poliţiştii de frontieră români au salvat din Marea Egee zeci de copii şi femei

Poliţiştii de frontieră români, aflaţi în Grecia, au desfăşurat alte două operaţiuni în cadrul cărora au salvat 98 de persoane, printre care şi 21 de copii, cel mai mic având numai câteva luni, care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

RomaniaTV.net
20 mai 2016, 07:18
Poliţiştii de frontieră români au salvat din Marea Egee zeci de copii şi femei

„În data de 18 aprilie 2016, nava MAI 1104, aflată în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenţia Frontex, a fost solicitată să intervină pentru salvarea mai multor persoane care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee”, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de către Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au identificat două ambarcaţiuni gonflabile de mici dimensiuni, pe care se aflau zeci de femei şi copii.

„La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate în total 98 de persoane (21 de copii, 21 de femei şi 56 de bărbaţi), printre care şi un copil în vârstă de numai câteva luni. Unul dintre bărbaţi, care a acuzat probleme de sănătate, a fost preluat, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor, de o navă portugheză rapidă fiind transportat în cel mai scurt timp la spital. Poliţiştii de frontieră români au acordat persoanelor aflate la bordul navei asistenţă şi hrană, după care acestea au fost transportate în siguranţă în portul din Chios şi predate autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, de la începutul detaşării în misiunea Frontex, respectiv martie 2016, nava Poliţiei de Frontieră Române MAI 1104 a efectuat un număr de 39 de misiuni, fiind implicată în 13 acţiuni de salvare şi căutare pe mare.

În total au fost identificate 13 ambarcaţiuni gonflabile şi au fost salvate 671 persoane aflate în dificultate în Marea Egee, dintre care 189 erau copii, 166 femei şi 316 bărbaţi. Persoanele salvate proveneau din ţări ca Siria, Irak, Iran, Afganistan, Eritreea, Palestina etc.

Citeşte şi Poliţiştii de Frontieră români au salvat 46 de migranţi, în Mediterana. Un traficant a fost reţinut