Poliţiştii din Piteşti acuzaţi că au ucis un om, arestaţi preventiv

Poliţiştii din Piteşti, acuzaţi că au ucis un om, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Potrivit raportului medico-legal, bărbatul în vârstă de 63 de ani a murit în urma unor traumatisme, dar și a unei asfixieri mecanice.

19 apr. 2021, 17:22
Poliţiştii din Piteşti acuzaţi că au ucis un om, arestaţi preventiv
Poliţiştii din Piteşti acuzaţi că au ucis un om, arestaţi preventiv

Poliţiştii din Piteşti, acuzaţi că au ucis un om, arestaţi preventiv. Cei doi agenţi au fost reţinuţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă.

Poliţiştii din Piteşti acuzaţi că au ucis un om, arestaţi preventiv

Citeşte şi Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Nou caz „George Floyd”

Tribunalul Argeş a dispus, luni, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi agenţi de poliţie din Piteşti acuzaţi de moartea bărbatului în vârstă de 63 de ani. Hotărârea Tribunalului Argeş este executorie, dar nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Cei doi poliţişti au fost reţinuţi duminică, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

„Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”, a precizat duminică Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş.

În urma evenimentului de vineri, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Reamintim că un bărbat a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu.

Cine sunt polițiștii din Pitești, acuzați că au ucis un bărbat de 63 de ani. Unul dintre ei a mai avut probleme cu legea

Citeşte şi Lucian Bode, despre cazul de la Piteşti: Cei vinovaţi vor plăti. Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor

Polițiștii se numesc Nicolae Florea și Daniel Petruț Drăghici, anunţă Libertatea. Unul dintre cei doi, respectiv Daniel Petruț Drăghici, are doar 24 de ani, și a fost detașat la Poliția din Pitești la începutul acestui an, el fiind, inițial, agent de circulație în Ialomița. Detașarea acestuia a fost necesară, după ce polițistul a fost implicat în mai mult scandaluri cu iz penal.

Pe lângă faptul că a ajuns în atenția populației locale după ce ar fi înapoiat unui bătrân o sumă mare de bani, pierdută în urma metodei „accidentul”, a fost găsit, ulterior, vinovat pentru furt, victima găsind peste 8.000 de lei lipsă din plicul cu bani înapoiat de către agent. Daniel Petruț Drăghici a fost agent al erviciului rutier din Țăndărei, însă nici acest post nu i-a priit.

S-a aflat că acesta a făcut abuz în serviciu, după ce ar fi amendat un jandarm aflat în misiune cu mașina de serviciu, o dată pentru că nu avea autorizație pentru folia fumurie de pe geamuri și a doua oară pentru staționarea cu farurile aprinse! Ca urmare a ultimei fapte enunțate, a fost sancționat cu 20% din salariu, timp de trei luni.