Polițiștii din Vaslui s-au făcut de râs după ce au reținut permisul unui șofer care avea alcoolemia certificată zero: ”Ce să facem dom’le, ceasul rău, pisica neagră”

Indident tragicomic în Vaslui. Polițiștii de la serviciul rutier au reținut permisul unui șofer pentru consum de alcool, deși bărbatul avea alcoolemia certificată zero.

11 oct. 2022, 11:27
Polițiștii din Vaslui s-au făcut de râs după ce au reținut permisul unui șofer care avea alcoolemia certificată zero: ”Ce să facem dom’le, ceasul rău, pisica neagră”

Incidentul a avut loc pe 28 septembrie, chiar în ziua în care bărbatul se pregătea să se mute în casă nouă. Polițiștii de la serviciul rutier l-au oprit pe șoferul care se afla împreună cu fiul său minor și l-au pus să sufle în etilotest. Mare i-a fost mirarea vasluianului atunci când aparatul a indicat o alcolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe care unul dintre agenți a aproximat-o cu consumul unei beri de 0,33 l.

Citește și Un șofer s-a aruncat în râul Olt ca să scape de polițiști. Bărbatul a fost scos din apă cu ajutorul pompierilor

“Toată ziua respectivă am muncit prin curte, la turnat betoane, iar seara am zis să duc la casă placajul de la un dulap. Am ajuns în zona ICIL, unde un polițist de la Rutieră m-au tras pe dreapta.

După ce s-a prezentat, m-a pus să suflu în fiolă. M-am conformat fără niciun fel de comentariu. După ce se uită la rezultat, îmi spune că îi pare rău, dar că mi-a ieșit o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat șoferul.

Deși bărbatul le-a explicat agenților că nu a consumat băuturi alcoolice în ziua respectivă, polițiștii superstițioși din fire au pus totul pe seama ghinionului.

”>, mi-a zis.  I-am răspuns să-mi dea pace cu prostiile astea că eu nu cred în așa ceva, nici în zile norocoase, nici în superstiții, nici în ghicitori. M-au luat că poate totuși am băut ceva, dar am uitat. Nu-mi venea să cred ce aud. Le-am spus că șofatul e pâinea mea, am 24 de ani de când sunt șofer profesionist și știu cât de important e să nu te urci băut la volan. Nu-mi permit luxul de a rămâne fără loc de muncă. Singura mea greșeală a fost că în ziua respectivă, fiind un talmeș-balmeș acasă, am uitat să-mi iau permisul și cartea de identitate la mine”, a mai spus șoferul.

Bărbatul ghinionist știind că nu a călcat strâmb în ziua respectivă, nu s-a lăsat și a cerut să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice, care au fost făcute pe cheltuiala lui.

”Le-am cerut să mergem să mi se recolteze probe biologice, știind că în ziua respectivă nu pusesem gura pe alcool. În speranța, probabil, că voi renunța să merg la spital, polițiștii mi-au spus că recoltarea de probe se va face pe cheltuiala mea. N-am renunțat și, în continuare, am cerut să mergem la spital . M-am urcat în mașina lor și, cu girofarurile pornite, am mers la spital. Trebuie să spun că în momentul acela, în mașină mai era și copilul meu, minor. Era ora 23:30, iar eu nu am avut cum să-l iau cu mine pentru că domnii de la Rutieră mi-au spus că așa e procedura.

L-am lăsat singur acolo. Pe drum, domnii polițiști au sunat la Medicină Legală, iar cei de acolo le-au spus să mă ducă la spital. Ajunși la Județean, mi-au luat de două ori probe de sânge. După prima probă recoltată m-au dus la Poliție unde mi-au întocmit procesul verbal. La interval de o oră ne-am întors la spital, unde mi s-a recoltat și a doua probă de sânge. După ce am dat și a doua probă, am urcat tot în mașina poliției și am mers împreună la Medicina Legală, unde sub ochii mei au predat probele celor de acolo. Am vrut să plătesc atunci, pe loc, dar nu s-a putut cu cardul. M-am întors înapoi la mașina mea în jurul orei 1:30- 2.00 dimineața. Vă dați seama că se putea întâmpla orice cu copilul meu în acest interval de timp, dar cui să-i pese de un minor când trebuia îndeplinită procedura?”, a spus șoferul ghinionist.

În urma analizelor de sânge, a rezultat că bărbatul a spus adevărul. Cu toate acestea oaemnii legii i-au suspendat permisul.

Bărbatul a dat în judecată IPJ Vaslui, dar și Inspectoratul General al Poliției Române în speranța ca i se va face dreptate.

Citește și Amenzi mai mari pentru şoferii indisciplinaţi în trafic. O nouă lovitură pentru buzunarele românilor