Poliţiştii îl încolţesc pe premierul Nicolae Ciucă: cer pensii mai mari, majorarea normei de hrană şi creşterea salariilor

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) solicită premierului Nicolae Ciucă indexarea pensiilor militarilor cu rata inflaţiei, majorarea normei de hrană şi aplicarea în integralitate a legii-cadru a salarizării.

21 nov. 2022, 15:51
Poliţiştii îl încolţesc pe premierul Nicolae Ciucă: cer pensii mai mari, majorarea normei de hrană şi creşterea salariilor

SNPPC i-a transmis premierului Nicolae Ciucă că are mai multe solicitări, având în vedere că are loc proiecţia bugetară a anului 2023. Poliţiştii şcer pensii mai mari, majorarea normei de hrană şi creşterea salariilor.

Astfel, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual solicită aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, în ceea ce priveşte Anexele VI şi VIII, care fac referire la militarii, poliţiştii şi personalul contractual din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Citeşte şi: „Pomană” de la stat, 1700 de lei pe card pentru românii săraci. Banii intră pe card chiar din ianuarie

De asemenea, sindicaliştii mai cer majorarea normei de hrană, conform legii, prin raportare la valoarea actuală a indicilor preţurilor de consum, aşa cum aceştia au fost stabiliţi de INS; indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflaţiei, şi actualizarea cuantumului acestora în raport cu majorarea soldei de grad/salariului de funcţie al militarilor/poliţiştilor în activitate, pentru a acoperi inflaţia din cursul acestui an, având în vedere faptul că preţurile principalelor utilităţi şi produse de consum au crescut cu peste 50% faţă de anul anterior; majorarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, prevăzut de Legea-cadru 153/2017, la cuantumul permis prin acest act normativ, de 25%, pentru a  eficientiza activitatea Poliţiei judiciare şi a celorlalţi poliţişti care desfăşoară activităţi în dosarele de urmărire penală sau în alte domenii complexe ale muncii operative.

Citeşte şi: Recalculare pensii. Mai mulţi bani pe card sau în plicul poştaşului, pe lângă majorarea de 15%

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a mai anunţat că îi propune premierului Nicolae Ciucă o întâlnire în această lună pentru a discuta despre aceste revendicări.