Cel mai scump chiştoc – 2000 de lei amendă! O tânără se plânge pe Facebook de sancţiunea primită de „boyfriendul” ei

Poliţişti locali din sectorul 3 al Capitalei sunt trimişi de primarul Robert Negoiţă să patruleze îmbrăcaţi civil, ca să îi prindă în flagrant pe cei ce lasă pe trotuare mucuri de ţigară şi mizerie de la câinii pe care îi scot la plimbare.

13 mart. 2019, 15:28
Cel mai scump chiştoc – 2000 de lei amendă! O tânără se plânge pe Facebook de sancţiunea primită de „boyfriendul” ei

Cazurile de oameni care se plâng că au fost amendaţi abuziv s-au înmulţit în ultimele zile, aceştia povestindu-şi cazurile la televiziuni sau pe reţelele de socializare. Una dintre ultimele „victime” ale poliţiştilor locali sub acoperire este un tânăr amendat pe motiv că ar fi aruncat pe trotuar chiştocul unei ţigări.

Un poliţist local de la Sectorul 3, îmbrăcat în haine civile, l-a filmat şi l-a fotografiat pe tânăr, apoi i-a cerut actele şi l-a amendat cu 2.000 de lei. Un abuz, susţine omul, pentru că nu a aruncat ţigara pe asfalt. La fel, spune el, au procedat şi alţii, care nu au fost însă penalizaţi.

La începutul săptămânii, o tânără a semnalat pe Facebook o situaţie similară, iubitul ei fiind amendat tot cu 2.000 pentru aruncarea unui chiştoc, la intrarea în staţia de metrou Piaţa Unirii. „Băieți, am și eu o problemă: fusei săptămâna trecută cu boyfriendul prin Unirii, am fumat o țigară la metrou, omul a aruncat chiștocul pe jos și am purces unde aveam treabă. La două secunde după ce ne-am mișcat din loc, doi domni polițiști în civil l-au oprit pe boyfriend și l-au întrebat dacă știe cât e amenda pentru aruncat pe jos. El a zis că nu și a întrebat dacă 1. e pe undeva scrumieră/coș de gunoi și nu vede el, 2. s-a dat amendă pentru fiecare chiștoc din covorul de pe jos. Domnii s-au enervat că boyfriendul „le-a răspuns” (!) și i-au dat amendă. 2000 de lei„, scria tânăra.

Faptul că totuşi acestea nu sunt simple excepţii o dovedeşte şi o postare de azi de pe Facebook a jurnalistului Vlad Petreanu. „În urmă cu vreo două săptămâni, am provocat ascultătorii să sune dacă au luat vreo amendă, vreodată, în București, pentru că ar fi aruncat vreun chiștoc pe jos. Am pariat pe-un six-pack de bere că nu există așa ceva. Era să ne ia foc centrala. Se dau, de fapt, o grămadă de amenzi pentru așa ceva, doar că nu se popularizează (ceea ce e greșit, cred eu).

Omul care a luat six-packul era un taximetrist – și-a luat amendă chiar la km 0 al Bucureștilor, la Sf. Gheorghe, unde aștepta client și a dat drumul la chiștoc pe geam. Hap! Poliția locală, 2000 de lei. Deci boifrendu’ domnișoarei e caz comun„, a scris Vlad Petreanu.