Poliţiştii încep deja să verifice dacă maşinile sunt echipate de iarnă

Avertizările meteorologilor privitoare la vremea rece vin şi cu verificări în trafic, din partea poliţiştilor. Oamenii legii au instalat încă de sâmbătă filtre rutiere, pentru a controla dacă şoferii şi-au echipat corespunzător maşinile pentru sezonul de iarnă.

RomaniaTV.net
27 oct. 2012, 12:04
Poliţiştii încep deja să verifice dacă maşinile sunt echipate de iarnă

Meteorologii au anunţat că vremea se va strica de duminică noaptea, iar de luni va începe să ningă în nordul Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali. Odată cu aceste anunţate schimbări climatice, poliţişti încep să verifice gradul de echipare al autovehiculelor ce se deplasează pe drumurile publice.

În vizor vor fi autovehiculele cu greutate de peste 3,5 tone, care trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Verificările încep în Suceava, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş şi îi vizează pe şoferii care vor să traverseze Pasul Tihuţa şi Pasul Gutâi.

Poliţiştii promit măsuri drastice în cazul celor care vor fi prinşi neechipaţi corespunzător. Şoferii riscă să rămână fără certificatul de înmatriculare, iar amenzile depăşesc o mie patru sute de lei.