Poliţiştii locali din Timişoara vor fi dotaţi cu aparate care îi ajută să vorbească 74 de limbi străine

Politistii locali participa de mai mult timp la cursuri de limba engleza care sa ii ajute sa comunice mai bine cu turistii straini care viziteaza orasul, iar din 2021, cand Timisoara va deveni Capitala Culturala a Europei, consilierii locali vin in ajutorul agentilor cu aparate revoluţionare, care îi vor ajuta să se poată înţelege cu turiştii în 74 de limbi şi dialecte străine.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 14:53
Poliţiştii locali din Timişoara vor fi dotaţi cu aparate care îi ajută să vorbească 74 de limbi străine

În şedinţa de plen de vineri a Consiliului General al Municipiului Timişoara, înainte de a fi votat bugetul oraşului pe 2020, consilierul Simion Mosiu a propus un amendament.

„Cred că am putea fi puţin mai practici şi aş dori să vin în întâmpinarea agenţilor cu un mic gadget, translator de buzunar, care traduce în jur de 74 de limbi şi dialecte. L-am testat şi cred că ar fi un obiect util şi foarte operativ pe care să îl aibă în dotare agenţii de la Poliţia Locală”, a spus Simion Mosiu.

Consilierii locali au votat în unanimitate amendamentul şi chiar a fost alocată suma necesară pentru cumpărarea a 12 asemenea aparate, care să fie apoi date poliţiştilor locali. Astfel, pe lângă uniforme noi şi cursurile de engleză, agenţii Poliţiei Locale vor beneficia şi de aceste noi dispozitive.

„Poliţiştii locali ai Timişoarei fac cursuri de engleză, dar propunerea e foarte bună şi cred că o înţelegeţi. Eu am folosit Google Translate pentru traducere pe voce şi funcţionează destul de bine. Acel dispozitiv este extraordinar. Chiar e aşa de bun cum e prezentat. Am reuşit să comunic cu taximetrişti de diferite provenienţe, Pakistan, India sau Bangladesh, cu ajutorul lui Google Translate. Eu vorbeam la telefon, îl îndreptam spre ei şi funcţiona. Se făcea o traducere destul de corectă. Un dispoizitiv de acest gen ne va face şi cinste şi ne vom mândri cu aşa ceva”, a spus şi primarul Nicolae Robu.

Citeşte şi: Una dintre persoanele decedate în accidentul din Olt a fost condamnată pentru trafic de droguri. Se afla sub control judiciar