Polițiștii români se țin de promisiune. Refuză să îi mai amendeze pe șoferi și le dau doar avertismente!

Poliţiştii nu mai vor să aplice amenzi şoferilor din țara noastră care încalcă regulile de circulaţie şi aplică doar avertismente.

07 dec. 2021, 19:50
Polițiștii români se țin de promisiune. Refuză să îi mai amendeze pe șoferi și le dau doar avertismente!

Polițiștii români se țin de promisiune. Aceștia au înlocuit, în ultimele zile, amenzile cu avertismentele pentru şoferii români prinşi în timp ce încălcau regulile, în semn de protest.

Polițiștii români se țin de promisiune. Refuză să îi mai amendeze pe șoferi și le dau doar avertismente!

Aşa cum au avertizat chiar înainte de Ziua Naţională a României, poliţiştii au înlocuit amenzile cu avertismente, iar Sindicatul Europol a început să posteze, de câteva zile, dovezile refuzului agenţilor de a mai aplica amenzi.

Astfel, şoferii din judeţe precum Constanţa, Dolj, Bihor, Olt, Bacău, Neamţ, Prahova, Suceava, Mehedinţi, Călăraşi sau Giurgiu, au fost „iertaţi” de poliţişti şi, în loc de amenzi, au primit doar avertismente.

„De la 1 Decembrie recomandarea noastră către poliţişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale. În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara.

În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022. Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare”, a declarat Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol.

„Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele COVIDULUI. Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fișa postului. Nu mai suntem dispuși să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate. În 2017, PSD-ul, aflat la guvernare, ne-a spus că noi nu contăm. Ne-a spus că prioritate în acordarea drepturilor salariale o au medicii și cadrele didactice. Am înțeles și am așteptat spășiți să ne vină rândul la normalitate și decență salarială. Însă cu toții am fost înșelați de noul Guvern PNL, care la finalul lunii decembrie 2020 a hotărât să facă economie tot pe spatele nostru, al polițiștilor și rezerviștilor MAI. Polițiștii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007 polițiștii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creșterea salariului minim pe economie, pentru că altfel, aveam și acum salariu de 1100 lei, cum era în 2013″, mai spun sindicaliștii Europol.

Citește și: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. Preşedintele Europol confirmă: „Da, este una dintre formele de protest”


loading...