Polițiștii rutieri vor folosi în trafic mașini neinscripționate pentru a preveni evenimentele rutiere grave

Conducerea Poliției Dâmbovița anunță că polițiștii rutieri vor acționa în trafic cu mașini neinscripționate, nu cu autospeciale care poartă însemnele instituției.

16 nov. 2023, 19:48
Polițiștii rutieri vor folosi în trafic mașini neinscripționate pentru a preveni evenimentele rutiere grave
Polițiștii vor acționa în trafic în mașini neinscripționate

Conducerea Poliției județului Dâmbovița anunță că, în perioada următoare, polițiștii vor acționa în trafic nu cu autospeciale care poartă însemnele autospecialei, ci cu mașini neinscripționate. Măsura a fost luată pentru prevenirea accidentelor.

Citește și: Şpagă sub formă de abonament. Poliţiştii primeau motorină la bidon şi chiar un ied pentru a nu amenda şoferii

„Pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave, pe raza judeţului Dâmboviţa, în special în municipiul Târgovişte, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a dispus ca în perioada următoare, în cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice, să fie utilizate şi autospecialele de poliţie neinscripţionate. Măsura a fost dispusă pentru a fi combătute accidentele rutiere produse pe fondul principalelor cauze generatoare”, au anunţat, joi, reprezentanţii IPJ Dâmboviţa, potrivit digi24.ro.

Potrivit statisticilor realizate la nivelul stucturilor de Poliție, cele mai frecvente cauze de producere a accidentelor rutiere sunt neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor și viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Citește și: Pistoale cu electroșocuri pentru polițiștii din România. Primele dispozitive au ajuns în secțiile din București

Poițiștii recomandă șoferilor să dea dovadă de comportament responsabil la volan și să respecte cu strictețe regulile privind circulația pe drumurile publice.

IPJ Dâmbovița precizează că polițiștii de la rutieră sunt prezenți pe sectoarele de drim din județ, iar principala lor misiune vizează creșterea gradului de siguranță în trafic și reducerea numărului de victime ale evenimentelor rutiere grave.