Poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta de ultimă generaţie. „Sunt făcute în România. Nu le-am achiziţionat de la intermediari”

Marcel Vela a anunţat că Poliţia Română va fi dotată cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care vor fi produse în România. Ministrul de Interne a afirmat că în Poliţie începe să aibă loc o normalizare deoarece nu poţi lupta cu infractori, reţelele de crimă organizată sau cu cele de trafic de droguri, înarmat cu pistoale Carpaţi sau Makarov din anii ’70.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 10:10

„Astăzi (miercuri – n.r.) este un moment extrem de important. Din anii ’70, Poliţia din România foloseşte tehnică depăşită, tehnică pe care dumneavoastră ca oameni ai legii, care aplicaţi legea, care apăraţi cetăţenii, o folosiţi în condiţii improprii. Avem cazuri în care poliţişti s-au jertfit pentru ţară, poate de multe ori fiindcă nu au avut cu ce să se apere. Această tehnică nou pe care dumneavoastră astăzi aţi primit-o e un prim pas, un început. Toţi colegii dumneavostră de la ordine publică, poliţie rutieră, vor fi dotaţi cu armanente de ultimă generaţie. Acest armament, pistoalele Beretta sunt făcute în România. Nu le-am achiziţionat de la intermediari, de la furnizori, la preţuri exorbitante. Am considerat ca tot armamentul cu care se dotează Poliţia România să fie fabricat în România. Preţul la care am achiziţionat aceste pistoale e sub preţul de piaţă”, a afirmat miercuri Marcel Vela, conform News.ro.

Ministrul de Interne a explicat că noile dotări pentru Poliţie reprezintă un semnal de „toleranţă zero” faţă de infractori.

„În sfârşit în Poliţia Română are loc o normalizare. Nu este normal să te lupţi cu infractori, cu reţele de crimă organizată, cu reţele de trafic de droguri şi de persoane dotate la ultimul răcnet al tehnologiei, fie de motorizare, fie de înarmare, cu pistoale Carpaţi sau Makarov din anii ’70.

Deci această normalizare era un lucru firesc, pentru că există un virus mai periculos decât COVID-ul – infracţionalitatea. Această dotare a poliţiei, cu autoturisme, cu autoutilitare, cu pistoale, cu veste antiglonţ, cu bastoane cu şocuri, cu camere de luat vederi, toate acestea sunt un mesaj şi un semnal pentru infractori. Virusul infracţionalităţii trebuie distrus din temelie.

Am spus la începutul mandatului meu – toleranţă zero faţă de infractori. Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, cu toţi cei care fac rău României, care pun în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor”, a menţionat Vela.

Poliţiştii vor fi dotaţi cu noile pistoale în următoarele două luni.

Un poliţist din Gorj premiat de Marcel Vela a cântat la un chef cu zeci de persoane. Agentul saxofonist este anchetat


loading...