Polițistul arestat pentru tortură, implicat într-un scandal al drogurilor. Ofițerul aruncă bomba: „Șefii Poliției ne-au obligat să-i protejăm pe traficanți!”

Viorel Șeicaru, polițistul arestat pentru tortură, implicat într-un scandal al drogurilor, acuză Poliția Română că protejează traficanții. DIICOT nu a fost sesizată.

19 mai 2021, 09:24
Polițistul arestat pentru tortură, implicat într-un scandal al drogurilor. Ofițerul aruncă bomba: „Șefii Poliției ne-au obligat să-i protejăm pe traficanți!”

Viorel Șeicaru

, polițistul arestat pentru tortura a doi civili care ulterior au decedat, a fost implicat, în 2018 și într-un scandal al drogurilor, când brigada ofițerului a descoperit cantități de canabis în mașina unui alt agent din cadrul Poliției Capitalei.

În momentul flagrantului, mașina era în posesia unui fiu de polițist, iar tânărul a recunoscut că avea asupra sa substanțe ilegale.

La vremea aceea, ofițerii de la Secția 16 l-au contactat pe tatăl tânărului traficant, iar agenții au susținut că atât fiului de polițist, cât și complicelui său, li s-au întocmit dosare penale. În cazul traficului de droguri, procedurile legale impun, obligatoriu, sesizarea DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism)

„Șefii Poliției ne-au obligat să-i protejăm pe traficanți”

Cazul fiului de polițist, acuzat de trafic de droguri, a luat o întorsătură interesantă, când în urmă cu 2 zile, DIICOT a declarat că nu cunoaște existența unui asemenea caz, notează Spynews.

Viorel Șeicaru, agentul de la Secția 16, care l-a prins în flagrant pe traficant a făcut, recent, o declarație șocantă în care susține că șefii Poliției Române le-a interzis ofițerilor să îi sancționeze pe traficanți, întrucât instituția ar avea de câștigat de pe urma unor afaceri cu substanțe ilegale.

„Colegii mei sesizaseră neregulile referitoare la traficul de droguri. (La faptul că șefii le-ar fi interzis agenților de la Secția 16 să îi deranjeze pe traficanții de droguri, pentru ca aceștia să producă bani, sub umbrela poliției – n.r.) A fost mare presiune, ni s-a zis să nu mai acționăm pe linie de droguri. Au fost 15 rapoarte către DIICOT, iar DIICOT le-a redirecționat către Parchetul Sectorului 4. (Colegii – n.r.) semnalaseră niște nereguli, la nivel de Sector 4”, a declarat Viorel Șeicaru, în exclusivitate pentru Spynews.